Top 10 rochii, ce sunt la modă în acest an!

Potrivit mai multor stiliști, anume rochiile trebuie să fie baza unei garderobe perfecte a femeilor. Pentru a arăta fermecător în acest an, trebuie să cunoașteți ce modele de rochii vor fi cele mai populare.

Croială vaporoasă

Una dintre tendințele acestui sezon sunt croielile vaporoase. Hainele confecționate din materiale ușoare se vor potrivi femeilor romantice și sofisticate.

Haina must-have în acest sezon este rochia de mătase în culori pastelate, cu ornamente florale gingașe. Culorile intense vor face ținuta mai grațioasă și mai gingașă.

Primele rochii vaporoase au fost prezentate de Blumarine și Giambattista Valli. Inspirat de casele de modă, tendința a fost introdusă de Elie Saab, un modelier care a jucat pe contraste, hotărând să combine elementele incompatibile. O siluetă ușoară abundă de printuri intense și decolte-uri adânci. Hainele luxoase vor fi pe gustul fetelor de bord cărora le place să se evidențieze din mulțime.

Materiale transparente

Materialele transparente au fost acceptat de către renumitul designer în „nisipiera modei” datorită aspectului fizic și a ușurinței extraordinare. Ținutele transparente se potrivesc excelent pentru perioada caniculară a anului dând o notă romantică și luxoasă.

Alegând o rochie modernă trebuie să vă învățați să o purtați corect, în caz contrar riscați să arătați vulgar. Combinați ținutele cu lenjerie de o culoare. Asortarea perfectă a rochiilor transparente și a accesoriilor puteți să o învățați din colecțiile caselor de modă Blumarine și Dolce & Gabbana.

Stilul lenjerie

Designerii mondiali de mult timp încearcă să introducă lenjeria intimă în garderoba de bază a fashionistelor. Deja s-a obișnuit cu top-urile bustiere stilate, pantalonii scurți de mătase ornamentați cu dantelă și rochii de tip cămașă de noapte.

Brand-ul Coach promovează combinații eclectice neobișnuite cu stilul extravagant grunge. Alte case de modă decorează ținutele neobișnuite astfel încât să fie purtate drept ținute de seară.

Jabouri

Cireașa de pe tort a prezentărilor de modă au devenit jabourile și dantela fină. În acest sezon acest element de decor poate înfrumuseța nu doar siluetele romantice, dar se potrivesc și la costumele office. Elementul jucăuș va da ținutei o notă neformală, îndepărtând oficialitatea excesivă.

Brand-ul david Koma a decis să combine elementele moderne cu rochiile texturate realizate în stil minimalist. Cushine et Ochs la rândul ei a adăugat o bustieră îngustă perimetrul căreia s-a decorat cu dantelă.

Paiete

A reînviat moda uitată a paietelor. Astăzi ele arată altfel, fiind un decor integral care redă ținutei rafinament și eleganță.

Designerii moderni văd rochiile cu paiete în mod diferit. Dolce & Gabbana a decis să creeze o ținută scumpă din cap până în picioare, în timp ce Coach a preferat croiala dreaptă și accesorii puține.

Franjuri

Moda ciclică a întors nu doar jabourile și paietele, dar și franjurile care au fost populare în anii 20. Spre deosebire de ținutele din epoca jazz-ului modelele moderne arată elegant și modest datorită culorilor pastelate și croielii clasice.

Astăzi sunt la modă modelele cu franjuri decorative maxim de lungi. Ținutele stilate se potrivesc de minune cu încălțăminte  și accesorii din piele lăcuită.

Stilul retro

Lungimea midi și mânecile felinar revin în modă! Hainele în stil retro ocupă un loc central printre brand-uri.

Un element distinctiv de la Ermanno Scervino și Carolina Herrera va deveni mâneca voluminoasă, iar designerii Brock Collection ne vor alinta cu imprimeuri retro.

Imprimeuri florale

Imprimeurile florale sunt prezente în fiecare sezon în colecțiile designerilor contemporani. Print-urile originale vor decora ținutele și vor înfrumuseța ținutele clasice sau de fiecare zi.

Florile sunt prezente și printre brand-urile Valentino și Badgley Mischka.

Feeria alb-negru

La fel ca modelele florale, culorile alb-negru s-au înrădăcinat în colecțiile de brand ale noului sezon.

Designerul Christian Siriano împodobește obiectele alb-negru cu gulerașe draguțe și cu dantelă misterioasă, în timp ce Rimondi a preferat ținutele monocrome în stil minimalist.

Bulinele revin în modă

Modelele în stil „polka dot” sunt mai actuale decât niciodată. În special sunt solicitate ținutele vintage, de aceea nu vă rușinați să deschideți garderoba bunicii și să împrumutați o rochie originală în buline.

Tendința sezonului  este combinația clasică de alb-negru, prezentă în colecțiile brand-urilor Jill Stuart, Christian Dior și Rodarte.