Top 10 moduri în care puteți purta încălțăminte confortabilă și totodată să arătați ca un model! 

Pantofii clasici și cei cu tocuri sunt considerați un simbol al eleganței deja de mult timp. Pantofii confortabili cu talpa plată sunt mai des asociați cu bunicile, cu mamele aflate în concediu de maternitate și cu cele doamne care apreciază mai mult comoditatea decât frumusețea. Dar în zădar, deoarece chiar și balerinii obișnuiți sau sandalele pot arăta stilat: le puteți purta la muncă sau chiar și la petreceri.

Drag cititor, echipa Fă Singur a studiat cu sfaturile stiliștilor și este gata să vă povestească despre unele idei ”cheie”, care vor face ca orice look cu pantofi cu talpa plată să arate perfect.

1. Blugii băgați în cizme chelsea strică atât imaginea, cât și încălțămintea.  

Chelsea este încălțămintea perfectă, care se va potrivi în orice ținută. Un lucru ce poate totul strica – blugii băgați în cizme. În primul rând, o astfel de decizie va distruge integritatea look-ului, iar în al doilea rând, încălțămintea își strică forma și nu va mai arăta atât de atractiv.

2. Pantofii oxford se combină cel mai bine cu articole vestimentare de croială liberă. 

Pantofii oxford clasici se combină de minune cu paltoanele de tip oversize, blugi și tricouri pe gât. La fel și cu rochii se asortează foarte bine, dar e preferabil totuși să fie un model cu croială liberă.

3. În imaginea cu pantofii loafer glezna dezgolită arată mai bine.  

Pantofii loafer combinați cu pantalonii 7/8 pot fi completați cu o bluză interesantă sau tricou pe gât. Iar dacă doriți o ținută elegantă cu o fustă, alegeți o bluză cu mâneca 3/4 – va arăta superb. Pentru un aspect mai gingaș, alegeți pantofi loafer în nuanțe deschise de bej sau creme. Apropo, se recomandă să nu purtați șosete cu această încălțăminte – glezna dezgolită pare mult mai atractivă.

4. Pantofii Mules pot servi drept punct forte pentru orice aspect.  

Mules pot fi purtați cu pantaloni culottes, blugi, fuste midi, salopete, rochii casual sau de seară și costume cu pantaloni. Iar pentru cele doamne ce nu au frică de extravaganță, designerii oferă această opțiune: mules cu șosete sau colanți din plasă. În acest caz, botul pantofilor nu ar trebui să fie decupat.

5. Pantofii balerini arată mai bine cu fuste și rochii de lungime mini și midi. 

Deci, sunt pantofi versatili care arată bine atât cu rochii de tip A line cât și cu pantaloni scurți sau blugi. Pentru un aspect mai proaspăt, alegeți pantofi balerini decupați. Să știți că, combinația de balerini și pantaloni lungi adaugă vizual centimetri în plus chiar și celui mai mic picior.

6. Sandalele vor completa perfect imaginea dungată pe verticală.

Rochiile vaporoase sau o pereche de blugi scurți asortați cu un cardigan lung, vor crea un look elegant cu sandale. Iar hainele cu imprimeu vertical alungesc vizual silueta.

7. Picioarele dezgolite în cizme înalte, arată interesant și îndrăzneț cu lungimile mini și midi. 

Atunci când combinați cizmele cu o fustă lungă, este important să alegeți o astfel de lungime, ca să nu existe nici o distanță între încălțăminte și haine. De asemenea, este de dorit ca rochia să nu fie mulată: acest lucru poate face silueta și tot aspectul să arate prea încărcat.

8. Pentru un aspect echilibrat și perfect aveți nevoie de pantofi Brogue, ce au aceeași lățime a tălpii și a părții superioare.

Dacă talpa pantofilor este mai lată decât cea superioară, vor părea vizual mai masivi, ceea ce va face piciorul mai mare. Pantofii Brogue aleși corect pot fi asortați cu pantaloni skinny, blugi, fuste sau rochii.

9. Într-o ținută cu adidași, este important să înlăturați accentul de la aceștia.  

Oricât de confortabili n-ar fi adidașii, trebuie să țineți minte că acestea oricum atrag atenția. Deci, este important să găsiți echilibrul potrivit în haine. Pentru a obține o ținută armonioasă, partea de sus a ansamblului poate fi aleasă luxuriantă și/sau în culori aprinse. De asemenea, se recomandă să ascundeți șosetele, pentru un aspect mai fin și mai ușor.

10. Combinând o rochie cu botine, ar trebui să acordați atenție înălțimii încălțămintei. 

Combinația de botine și rochii a devenit deja clasică. Dar, este foarte important să alegeți încălțămintea mai înaltă – puțin mai sus de gleznă. Datorită acestui truc, piciorul va arăta vizual alungit, ci nu de parcă e ”tăiat”. Dacă, pentru o anumită ținută, aveți nevoie să băgați blugii în botine înguste, e recomandat să îmbrăcați șosetele deasupra blugilor. Acest lucru ajută să evitați pliurile inestetice pe botine.

Vă plac pantofii cu talpa plată? Cu ce articole vestimentare îi purtați? Așteptăm cu drag comentariile dvs.