Top 10 greșeli pe care le facem atunci când ne cumpărăm încălțăminte și apoi regretăm

De multe ori încălțămintea, pe care o măsurăm în magazin, pare a fi potrivită, dar pe urmă se dovedește a fi foarte incomodă. Pentru a preveni acest lucru trebuie să ținem cont de câteva lucruri.

Iată care sunt greșelile cele mai frecvente pe care le facem atunci când alegem încălțămintea.

Măsurăm incorect pantofii.

Pentru a vedea dacă încălțămintea este comodă faceți o plimbare pe podeaua tare din magazin.

Nu luăm în calcul talpa.

Chiar și tocurile înalte pot fi confortabile, dacă alegeți încălțămintea corect. Când cumpărați pantofi acordați o atenție deosebită tălpii și evitați modele cu talpa prea subțire deoarece provoacă disconfort în partea inferioară a piciorului. Optați pentru o talpă mai groasă sau o platformă mică care compensează o parte din presiunea de la mers.

Nu ne uităm la amplasarea tocului.

Ne întrebăm de multe ori ce toc să alegem – drept sau curbat. Cel curbat îi oferă corpului o mai mare stabilitate și este mai comod.

Alegeți pantofi cu toc înalt și vârfuri ascuțite.

Atât tocurile prea înalte, cât și vârfurile foarte ascuțite ne pot crea probleme deoarece presiunea pe degete va fi foarte puternică. Prin urmare, este mai bine să acordați preferință unui singur lucru. De exemplu, dacă doriți tocuri înalte, căutați un model cu vârfuri rotunjite.

Îți plac pantofii cu vârf ascuțit? Alegeți un model care să nu stea prea strâns pe picior sau purtați-i doar pentru o ocazie specială.

Ținem cont doar de mărime.

Mărimea nu este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți perechea potrivită. Pe lângă aceasta trebuie să examinăm cu atenție toate părțile pantofilor sau cizmelor: cataramele stau uniform? Șireturile sunt suficient de puternice? Decorul este cusut bine? Ați verificat cum se încheie fermoarul?

Cumpărați încălțămintea la momentul nepotrivit.

Când mergem la cumpărături uităm de faptul că în timpul zilei piciorul nostru se poate schimba în volum. De obicei seara picioarele se umflă. Prin urmare, dacă ați cumpărat o pereche nouă de pantofi dimineața, atunci până la sfârșitul zilei pot deveni prea strâmți.

Pentru a evita acest lucru planificați să mergeți la cumpărături seara.

Nu ținem cont de forma piciorului.

Nu toată lumea își cunoaște forma piciorului și, cu atât mai mult, nu toată lumea ține cont de acest factor atunci când își alege încălțămintea. Însă caracteristicile anatomice pot afecta confortul. Criteriul principal este lungimea degetelor, prin urmare se disting 3 tipuri de picior: „egiptean” are cel mai lung deget – cel mare, lungimea celorlalte scade în ordine descrescătoare. Dacă aveți astfel de formă, optați pentru vârfuri alungite sau rotunjite și evitați-le pe cele prea înguste sau ascuțite pentru a nu provoca deformarea degetelor.

La piciorul „roman”, primul, al doilea și al treilea degete sunt de lungime egală. Proprietarii unui astfel de picior se vor simți confortabil în pantofi cu vârfuri rotunde sau pătrate. Piciorul „grecesc” este diferit prin faptul că cel mai lung deget este al doilea. Pentru un astfel de picior pantofii cu vârf ascuțit sunt perfecți deoarece va fi suficient loc pentru toate degetele de la picioare.

Alegeți încălțămintea purtând șosete nepotrivite.

Pentru ca încălțămintea să nu provoace disconfort trebuie să o măsurați în șosete pe care le veți purta. De exemplu, dacă doriți să cumpărați cizme de iarnă, nu are sens să le măsurați cu dresuri subțiri. Iarna, cel mai probabil, veți avea nevoie de șosete calde.

Măsurați doar pe un picior.

Este greu de crezut, dar atunci când cumpără pantofi, unele persoane măsoară doar un pantof. Corpul nostru este asimetric și adesea un picior este puțin mai mare decât celălalt. Prin urmare este important să măsurați ambii pantofi.