Toate secretele broderiei luneville. Frumusețea acesteia te lasă fără cuvinte…

Știați că în broderia luneville se fixează de fapt nu paiete sau mărgelele, ci firul de ață pe care acestea sunt îmbrăcate în prealabil?

Broderia se face cu două mâini în același timp, de aceea e important ca țesătura să fie întinsă inițial pe o ramă pentru goblen sau se fixează pe un suport special care să permită în acest fel eliberarea mâinilor meșteriței, ca ea să poată face broderia.

1.

E curios că acest tip de broderie se face cu ața pe bobină, adică ea nu se taie până la sfârșitul lucrului. În acest fel se poate face o economie considerabilă atunci când se lucrează cu fire scumpe.

Însuși procesul este deosebit de alte tipuri de broderie, căci ea se face pe partea de dos a țesăturii. Astfel partea din față se poate vedea doar în cazul în care țesătura brodată este transparentă.

2.

Broderia făcută cu un cârlig de croșetat permite realizarea unor lucrări foarte variate și bogat ornamentate pe o suprafață destul de mare. Din cele mai vechi timpuri și la o mulțime de popoare în acest fel erau împodobite hainele, covoarele, cearceafurile și alte suprafețe textile.

Broderia luneville este folosită pe larg în haute couture, întrucât oferă o gamă foarte largă de posibilități de decor și o viteză de lucru relativ ridicată în comparație cu broderia cu ac.

Noi am făcut o selecție de exemple cu decorații folosind broderia luneville.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Vă invităm să urmăriți și o instrucțiune video despre broderia luneville.