Ținute de vară în stil minimalist: idei și sfaturi!

Toată lumea vorbește despre stilul minimalist: designerii de interior recomandă să-l aplicăm în noul apartament, manichiuristele adesea sugerează un design nail art în acest stil, iar stiliștii recomandă pe bune să stăpâniți acest stil în vestimentație. Dar în ce constă acest stil minimalist? Drag cititor, vă propunem să ne lămurim împreună și să scăpăm de o serie de considerații incorecte cu privire la această temă.

1. Ce reprezintă stilul minimalist în vestimentație?  

Stilul minimalist în vestimentație nu înseamnă renunțarea la accesorii și bijuterii.

1.1

1.2

Stilul minimalist implică o combinație de lucruri fără accent. Ținuta este alcătuită din elemente egale. Este dificil să evidențiem un singur lucru, deoarece nu există ”pete” luminoase, detalii atrăgătoare și elemente de o formă mai puțin obișnuită. Adică, lipsește ceea ce stiliștii propun de obicei să faceți pentru ca imaginea să pară interesantă și atrăgătoare.

2. Componentele aspectului de vară în stil minimalist 

Minimalismul nu înseamnă plictiseală. 

2.1 

2.2

O imagine în stil minimalist nu va părea plictisitoare dacă înțelegeți această direcție și o interpretați corect. De exemplu:

– Un aspect minimalist nu trebuie să fie format din aceeași culoare;

– Pot fi prezente elemente cu print, dar nu toate opțiunile sunt potrivite;

– Bijuteriile sunt permise;

– Coafură și make-up sunt necesare;

– Se permit pantofii extravaganți și mai puțin obișnuiți.

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra componentelor look-ului de vară în stil minimalist, deoarece această opțiune specială este considerată la modă, elegantă și potrivită pentru femeile de orice vârstă.

2.3 

2.4 

Mai mult, ținutele în stil minimalist sunt atrăgătoare pentru bărbați, deoarece acestea sunt ușor de înțeles pentru ei: deci, sunt puține culori, croiala este simplă, nu sunt elemente complexe.

3. Croială laconică 

3.1

3.2

Una dintre cerințele principale pentru lucrurile care alcătuiesc ținuta în stil minimalist este croiala laconică. Articolele vestimentare croite sofisticat, cu mult decor, nu sunt potrivite. Totul ar trebui să fie clar și simplu.

4. Calitate 

4.1

4.2

Un ansamblu elegant în stilul propus nu va funcționa dacă hainele ce îl compun nu sunt de înaltă calitate.

Minimalismul e despre țesături naturale și croială perfectă. Se crede că garderoba de bază ar trebui realizată, concentrându-se pe elementele acestei direcții. O haină de înaltă calitate fără detalii inutile, blugi, pantaloni, o rochie neagră – toate acestea pot fi transformate ușor într-un stil nou, completat cu elementele necesare.

5. ”Aer” 

5.1

5.2

Hainele trebuie să fie confortabile și actuale. Prezența ”aerului” între corp și haină este un lucru prielnic, adică nici partea de sus, nici cea de jos a vestimentației nu trebuie să fie pra mulată.

6. Un accesoriu 

6.1

6.2

Stilul minimalist nu vă obligă să refuzați accesoriile, dar este recomandat să le reduceți la minim. De exemplu, o geantă, un colier, cercei mari – toate acestea nu ar trebui să fie prezente într-o singură ținută. Despărțiți accesoriile în diferite ansambluri vestimentare și atunci ținutele nu vor fi supraîncărcate cu detalii.

7. Monocrom sau nuanțe apropiate 

7.1

7.2

Creând ținute în stil minimalist, nu renunțați la lucrurile colorate. Principalul este să le combinați în conformitate cu principiul monocromaticității sau nuanțelor apropiate. Evitați combinațiile contrastante și uitați de colorblock – acestea sunt o altă direcție.

8. Țesătură naturală 

8.1

8.2

O ținută de vară în stil minimalist ar trebuie să fie nu numai de o croială simplă, fără detalii inutile, ci și din materiale de înaltă calitate. Inul, șifonul, satinul, viscoza, mătasea – sunt țesături ideale.

Ținutele de vară în stil minimalist sunt acum foarte relevante. Apropo, sunt ușor de realizat, deoarece principalul este să alegeți 2-3 articole vestimentare de croială simplă și culori discrete. Cu alte direcții de modă, lucrurile sunt mai complicate, deoarece trebuie să țineți cont de natura și starea de spirit a detaliilor. Deci, totul este foarte simplu, dacă stați la dubii și nu înțelegeți, se potrivește sau nu pandantivul întregului ansamblu, renunțați la acesta. Mai puține detalii – mai puține șanse de a greși.

Să fiți frumoase și elegante mereu, deoarece meritați!