Timpul schimbărilor – o selecție fascinantă de tunsori scurte pentru doamnele ce au atins vârsta de 40 de ani!

Vârsta de 40 de ani este perioada schimbărilor pentru multe femei. Înnoind imaginea, nu uitați de coafură. Lăsați ca anume acest accent în imaginea dvs să înceapă un lanț al schimbărilor spre bine. Am pregătit o selecție de tunsori moderne, perfecte pentru femeile ce au atins vârsta de 40 de ani.

Stiliștii recomandă doamnelor de peste 40 de ani tunsorile scurte. Iată de ce:

– În primul rând, geometria corectă a unei tunsori scurte va accentua ușor și va corecta vizual ovalul feței. Aceasta vă va întineri cu aproximativ 5 ani.

– În al doilea rând, multe modificări hormonale și fiziologice al organismului nu vă permit să aveți un păr lung, radiant și sănătos. Aici versiunea unei tunsori scurte este o adevărată salvare.

– În al treilea rând, această vârstă frumoasă este timpul să vă exprimați și să vă schimbați stilul. Pixie cu culori moderne vă va sublinia nu numai gustul impecabil, ci și încrederea în sine. Tunsoarea scurtă este alegerea femeilor încrezătoare.

Coafura pentru o femeie de peste 40 de ani trebuie sa respecte 3 reguli: 

1. Naturalețea. Lăsați culorile aprinse și luminoase în trecut. Obligația principală – o tunsoare bună și păr cu un aspect cât mai natural!

2. Abordare profesională. Încredințați executarea coafurii ideale unui coafor profesionist. Nu numai aspectul, ci simplitatea și naturalețea stilului depind de calitatea culorii și a tunsorii.

3. Simplitatea. Tunsoarea perfectă pentru o femeie de peste 40 de ani trebuie să fie ”simplă și genială”. Coafura trebuie să fie sofisticată, îngrijită și puțin cochetă.

Modele de tunsori:

1. Bob scurt ondulat 

Tunsoarea bob, ridicată puțin în zona occipitală este incredibil de atrăgătoare. Secretul acestui model este că forma feței dvs va fi corectă. Această versiune de tunsoare se realizează pe straturi. Puțină ondulare pe partea din spate a coafurii va oferi dinamism și ușurință în imagine.

2. Nuanțele roz

Puțin roz nu va strica, ci dimpotrivă, va reîmprospăta tenul. Tonurile mai deschise luminează tenul. Apropo, doamnele cu părul întunecat ar trebui să ia în considerare opțiunile cu o nuanță mai deschisă sau evidențierea unor fire ale părului cu o nuanță de roz.

3. Culoarea platinei în versiunea scurtă

Dacă în această perioadă a vârstei vă simțiți ca în cea de-a doua tinerețe – puteți risca cu culoarea platinei. Vopsirea corectă vă va face coafura mult mai voluminoasă, fără modelare îndelungată.

4. Breton alungit asimetric

Bretonul lung va salva proprietara părului rar și lipsit de volum. Firele scurte din zona occipitală redau părului din spate un volum semnificativ, armonizând perfect cu bretonul alungit și asimetric din față.

5. Bob în nuanțele blonde 

Bobul drept în vopsirea clasică blondă, arata simplu și elegant în același timp. Este atât de practic încât poate fi recomandat atât femeilor casnice, cât și femeilor ocupate, care pur și simplu nu au timp să-și aranjeze părul. Este posibil să purtați coafura netedă sau cu vârfurile părului puțin ondulate. Firele ce acoperă puțin fața redau aspectului dvs finețe și un aer cochet.

6. Pixie pentru brunetele de peste 40 de ani

Un Pixie clasic, cu un breton dens, arata uimitor pe parul întunecat. Straturile de păr rărite cu ajutorul foarfecului vor extinde varietatea opțiunilor de styling pentru orice ocazie. Bretonul asimetric, cu marginile rărite, vor oferi finețe trăsăturilor faciale.

7. Vă veți decide să vopsiți părul în nuanța de gri?

Femeile frumoase cu ochi albaștri sau verzi, cu vârsta de peste 40 de ani, ar putea risca la o schimbare interesantă în imagini cu culori gri. Ombre bine executat cu rădăcini întunecate și accentele gri-cenușii vă face să vă schimbați opinia referitor la aspectul părului cărunt. În plus, nuanțele gri pe păr evidențiază forma și culoarea ochilor.

8. Bob stratificat până la umeri

Acest model este potrivit pentru doamnele care nu au decis încă, dacă doresc să-și păstreze lungimea părului. Această tunsoare va face să arătați tinere și elegante. Numaidecât evidențiați tunsoarea cu un melanj deschis.

9. Pixie fără alungire 

Această tunsoare presupune aproape aceeași lungime de păr pe tot capul, cu o ușoară trecere la partea din spate. Sunt posibile opțiuni cu despărțiri laterale sau zona tâmplei tăiată extrem de scurt sau chiar rasă. Dar acest privilegiu este pentru o doamnă cu forma corectă a feței, deoarece aceste opțiuni subliniază formele feței, ci nu ascund bărbia sau fruntea largă.

10. Bobul natural 

În ciuda simplității, tunsoarea dreaptă are o caracteristică importantă – părul trebuie să arate bine, îngrijit și sănătos. În alte cazuri, tunsorile drepte vor face imaginea neclară. Multe celebrități după vârsta de 40 de ani preferă această tunsoare, pentru că ea este practică și luxoasă, atât pe scenă cât și în viața de zi cu zi.

11. Culoarea roz pentru tunsori scurte

O transformare destul de riscantă. Dar dacă tocmai v-ați decis să vă declarați personalitatea, este timpul pentru acest experiment îndrăzneț.

12. Tunsoarea în straturi

Versatilitatea unei tunsori stratificate, face ca aceasta sa fie preferata de femeile cu vârsta de peste 40 de ani, care sunt ocupate și ar trebui sa arate întotdeauna bine și îngrijite. Alungirea părților laterale va oferi un aer îndrăzneț imaginii. O asimetrie ușoară a bretonului va oferi puțin romantism imaginii.

13. Bob cu melanj 

O soluție multicoloră pentru bobul alungit este riscantă, dar se merită. Cu ajutorul unei combinații corecte de nuanțe și modulații se poate obține efectul dorit al aspectului. Puteți folosi un gradient din aceeași gamă de culori.

14. Melanj clasic

Pixie alungit, cu fire multiple deschise, pe părul întunecat, va face imaginea mai proaspătă și feminină.

15. Valuri și bucle

Tunsoarea lungă și dreaptă poate fi ușor diversificată cu valuri mari. Această tehnică este potrivită pentru proprietarele părului lung.

16. Bob energic

Bretonul lung asimetric, în principiu, oferă energie pentru orice tunsoare. Un bob stratificat, cu un breton asimetric lung, va adăuga un aer luxos aspectului dvs, subliniind individualitatea și vitalitatea dumneavoastră.

17. Vopsirea pentru volum 

Volumul necesar al unui bob scurt va reda zona occipitală scurtă, o stratificare și o aplicație corectă a șuvițelor de culori blonde-argintii.

18. Accesorii? Sigur!

Căutați noi opțiuni pentru coafura dvs? Chiar dacă aveți peste 40 de ani, nu ezitați să purtați accesorii de păr romantice. În mod corespunzător, părul aranjat și sănătos în tandem cu o decorare frumoasă va aduce culori aspectuoase în ținuta dvs de zi cu zi.

19. Bretonul drept 

În tunsorile pentru doamnele în vârstă, bretonul drept este o plăcere riscantă. Densitatea bretonului drept este un lux disponibil femeilor cu caracteristici și forma corectă a feței. În caz contrar, este neprofitabil să vă expuneți cearcănele sub ochi, ridurile și o bărbie largă. Prin urmare, gândiți-vă de o sută de ori înainte să vă decideți la această opțiune.