12 locuri misterioase din ocean, care surprind prin unicitatea sa.

Dacă vă place culoarea apei oceanului, sunteți hipnotizat de peisajele albastre subacvatice sau doar doriți să fiți un Aquaman, atunci noi știm că veți rămâne uimiți de aceste locuri, care chiar există în realitate.

Cele mai misterioase 12 locuri, care reprezintă niște minuni adevărate cu nuanțe de smarald.

Cercuri subacvatice, Coasta Japoniei

Văzute lângă coasta Japoniei, cercurile geometrice misterioase, nu pot fi asemănate cu nimic. Yoji Ookata, un fotograf japonez, a găsit aceste modele ciudate și mai târziu și-a dat seama că au fost făcute de aripioarele peștilor cu scopul de a atrage partenerul. Interesant!

Hristos în beznă

În rândul amatorilor de scufundări în regiunea Keys Florida, acest loc este numit o minune sacră a naturii. Situată în Parcul de Stat Pennekamp, statuia uimește cu varietatea de viețuitoare marine care o înconjoară.

Grand Oasis Palm în Cancun

Grand Oasis Palm în Cancun – este un Eco Hotel conceptual, unul dintre cele mai luxoase din lume. Acesta nu doar asigură oaspeților săi o vedere uimitoare asupra minunilor oceanului, dar mai oferă călătorilor și o experiență de neuitat tuturor amatorilor de scufundări.

Lacul Gruner See, Austria

Acest miracol austriac este cunoscut pentru dispariția sa bruscă după iarnă și scufundarea totală completă. Creșterea temperaturii în primăvară duce la topirea zăpezii în munți, apa acoperă copacii, cartierele și băncile din parcuri, formând un mic sătuc subacvatic.

Abandoned Underwater Strip Club, Israel

”Nymphas Show Bar” este denumirea unui club de noapte subacvatic abandonat.

Shi Cheng, China

Orașul antic Shi Chang a fost creat mai mult de 1300 de ani în urmă și a dispărut acum 53 de ani, când guvernul chinez a strămutat 30 000 de locuitori, pentru a construi o centrală hidroelectrică.

Fujikawa Maru

Fujikawa Maru – este un avion de 132 m lungime, care s-a scufundat după ce a fost lovit de o torpilă în anul 1944. Acum este considerat unul dintre cele mai interesante locuri pentru scufundări, din toate navele naufragiate în laguna Truk. Aici este loc nu doar pentru a aduce omagiu ”războiului din Pacific”, ci și o oportunitate unică de a explora cu ajutorul scufundărilor istoria statului Chuuk.

Lion City, China

Cunoscut, de asemenea sub denumirea de Atlantis al Estului, orașul a primit numele de ”Orașul Leului”, deoarece este înconjurat de cinci capete sculptate de leu. Un fapt fascinant – orașul este practic intact, de la scări până la garduri. Scafandrii deseori organizează excursii aici pentru a face fotografii impresionante.

Monumentul Yonaguni

Această insulă este cunoscută ca un loc în care viețuiesc rechinii-ciocan. La adâncime există, de asemenea și unele mistere, despre care oamenii vorbesc puțin. Monumentul Yonaguni – este unul din aceste locuri, scafandrii l-au evitat foarte mult timp din cauza curenților puternici. Piatra imensă are o lungime de 152 de metri și o lățime de 40 de m și arată așa de parcă este artificială. Oamenii încă nu pot ghici cine ar putea crea această figură misterioasă din piatră.

Muzeul subacvatic de artă, South Walton

Muzeul este parte al Sourth Walton Artificial Reef Association (SWARA). Cooperarea lor vizează asigurarea unui habitat, care să mențină un echilibru între viața marină sănătoasă și afluxul de turiști. Figurile craniului și ananasului sunt printre cele mai impresionante exponate ale muzeului.

Celebrul zid submarin al proiectului Google Earth.

Acest zid subacvatic imens, care este menționat în videoclipul misterios Youtube din ”Arab Flat Earth”, nu numai că arată foarte real, dar se presupune, că are o întindere de mii de kilometri sub apă.

Britannic – ul scufundat

Britannic-ul a devenit un muzeu pe fundul mării după ce s-a scufundat în anul 1916. A fost una din cele trei nave din clasa olimpică, care se află acum la o adâncime de 122 metri sub apă.

Fiind populară și atractivă pentru scafandri, expediția aici necesită permisiunea guvernului grec, ceea ce este foarte dificil de obținut deoarece acest loc este declarat mormânt militar britanic.