Ți-ai abandonat câinele sau pisica? Plătește 10 mii € sau mergi la închisoare!

În Italia, ca și în alte țări civilizate, autoritățile își arată îngrijorare considerabilă față de animalele fără adăpost.

Succesul semnificativ în rezolvarea acestei probleme poate fi atribuit unei propagande în ceea ce privește tratamentului etic al animalelor, potrivit European Society of Dog and Animal Welfare.

Chiar din școală, copiii primesc lecții de bunătate, cum să se comporte cu animalele. Aceste lecții sunt ținute de organizațiile de protecție a animalelor. A lucra în calitate de voluntar într-un adăpost este prestigios, precum și a avea grijă de animalele abandonate sau rănite.

Pentru a reduce numărul de animale abandonate, autoritățile au decis să înăsprească pedeapsa în ceea ce privește această încălcare. Maltratarea şi abandonarea animalelor reprezintă infracțiuni.

Cetățenii Italiei, care au îndrăznit să-și lase animalele de companie pe stradă, sunt pedepsiți.
Aceasta ar putea fi o amendă de 10.000 de euro, sau chiar legislaţia Italiei prevede ca persoanele care abandonează animalele de companie, să meargă la închisoare. Riscă privațiune de libertate de 1 an.

De asemenea, legea italiană prevede pedeapsa pentru cei care au lovit un animal pe drum (fie sălbatic sau domestic) și l-au lăsat fără ajutor. Acum, în cazul unui accident care implică animale, șoferul este obligat să cheme poliția.


În toată Italia, funcționează așa numitul “număr verde”, la care se poate apela în cazul în care a fost găsit un animal abandonat sau acesta a fost lovit.

Datorită programelor sociale de protecție a animalelor și a legislației muncii, numărul animalelor fără adăpost din Italia scade în fiecare an.

Sprijini o astfel de acțiune?