Am țesut o eșarfă nouă în doar 40 de minute pe un război manual pe care l-am făcut singură!

Mamei și bunicii mele le place foarte mult să croșeteze și să împletească. Și mie îmi plăcea înainte să fac așa ceva, dar pe mine mă deranja faptul că trebuie să dedici foarte mult timp pentru a obține un lucru nou. Probabil asta e din cauza faptului că eu sunt o persoană foarte activă, care e implicată mereu în ceva și în permanență duce lipsă de timp.

Iată că acum un an am avut ocazia să cunosc o femeie foarte talentată, care mi-a descoperit un nou tip de bricolaj. Cel mai plăcut e că la mine apar acum o mulțime de haine noi pe care le fac chiar cu mâinile mele.

Țesătură manuală

Redacția noastră a pregătit pentru cititori o metodă foarte originală de a țese o eșarfă în doar 40 de minute! Lăsați la o parte andrelele și croșeta.

Acest tip de bricolaj e mult mai simplu decât pare la prima vedere. Mai ales că e vorba de un mic “război”, care permite o țesere foarte rapidă.

De fapt astfel de războaie pot fi procurate din magazinele de specialitate, dar având o construcție foarte simplă, îl puteți face singură acasă.

Pentru asta veți avea nevoie de o ramă de lemn, pe perimetrul căreia să bateți niște cuie la distanță egală.

În afară de asta veți avea nevoie de o croșetă specială în forma literei “L”, care amintește vizual de instrumentul stomatologului. Dacă nu reușiți să găsiți așa ceva, puteți folosi o croșetă obișnuită.

Pentru a începe lucrul, scoateți sfoara din bobină și fixați-i capătul pe unul din cuiele aflate în extremă.

Apoi treceți sfoara după fiecare cui în zig-zag. Când ajungeți la celălalt capăt al războiului, fixați sfoara și coborâți toată structura obținută până la baza cuielor pentru a face loc următorului strat.

Urmează să repetați aceeași pași în direcția opusă, obținând un nou rând de țesătură, identic cu cel dintâi. La sfârșit iarăși fixați capătul sforii.

În sfârșit folosiți croșeta pentru a ridica fiecare din ochiurile obținute în prima etapă deasupra cuielor. Procesul se repetă de atâtea ori de câte aveți nevoie pentru a obține lungimea dorită a eșarfei.

Ultimul rând al lucrării se face în felul următor, începând cu bucla aflată în extremă: scoateți sfoara de pe cui, îmbrăcați-o pe cuiul din partea opusă și scoateți prin ea sfoara, îmbrăcând-o pe următorul cui din partea opusă. Repetați acești pași până închideți toate buclele, iar la sfârșit faceți un nod.

Procesul este foarte simplu. Iată o instrucțiune video în care se explică totul foarte clar:

Iată câteva lucruri obținute prin această tehnică extraordinară:

Știați că activitățile de acest gen sunt impresionante nu doar prin frumoasele rezultate obținute, ci și prin faptul că ele tratează și previn depresia și stresul? Când aveți o perioadă mai dificilă în viață, începeți să țeseți, să împletiți și să croșetați! Acesta e un tratament foarte eficient, lipsit total de efecte secundare nedorite!

Ce părere aveți despre această tehnică de țesut eșarfe? Ați avut deja experiențe asemănătoare? Împărtășiți-ne impresiile și rezultatele dvs. în comentarii!

error: Content is protected !!