Tendințele sezonului toamnă-iarnă 2018: 10 piese vestimentare noi

Vestimentația este un mijloc sigur de a manifesta propria personalitate și finețea gusturilor. Redacția noastră vă prezintă astăzi câteva soluții actuale pentru garderoba din sezonul toamnă-iarnă din acest an.

În general colecțiile toamnă-iarnă se evidențiază nu doar prin faptul că hainele devin mai călduroase, ci și prin soluții neobișnuite de design și o gamă de culori variată și interesantă. Iată cele mai actuale modele pentru acest sezon.

Culori stridente

Designerii spun că în acest an cromatica stridentă va fi iarăși la modă. Nuanțele țipătoare de roșu, galben, portocaliu, dar și nuanțele de verde sau un gri deschis ar fi alegeri perfecte pentru acest sezon.

Asimetrie

Majoritatea caselor de modă au renunțat unanim la modele simetrice și au elaborat tot felul de jachete neproporționate, fuste cu linii neobișnuite sau paltonașe originale. Totodată o trăsătură distinctivă a acestor modele este că ele au un ușor efect oversize.

Corsete și dantele

O soluție neobișnuită dar foarte actuală o vor reprezenta hainele cu aspect de lenjerie intimă. Pentru un eveniment seral cea mai bună alegere ar fi corsetul! Respectiv modelele în stil retro sunt din nou în trend. De altfel pentru evenimentele speciale o altă soluție interesantă ar fi o rochie dantelată lungă până la glezne de o culoare stridentă.

Imprimeuri impunătoare

Imprimeul impunător vine să înlocuiască floricelele și bulinele mici populare în sezoanele precedente. Deosebit de actuală va fi natura vie, dar și lucrările marilor pictori. O rochie cu un fragment din pictura lui Van Gogh va demonstra că aveți un gust rafinat și că știți să apreciați valoarea artei.

Accentul pe gât și umeri

În perioada mai călduroasă a toamnei designerii recomandă să optați pentru modele cu gâtul și umerii dezgoliți. Dar și în perioada rece accentul trebuie păstrat în această zonă: eșarfele, fularele și vestele elegante ar fi o soluție perfectă pentru a rămâne în trendul sezonului.

Catifeaua și blana naturală

Pentru sezonul rece nu există soluții mai reușite decât catifeaua și blana pentru a accentua stilul și eleganța femeii. Catifeaua gingașă și grațioasă poate face din orice femeie o adevărată doamnă din societatea înaltă. Iar blana îmbină ideal confortul, frumusețea și rafinamentul – componente ideale pentru această perioadă a anului.

Cu ce acoperim capul

În sezonul rece trebuie să avem grijă nu doar de aspectul estetic, ci și de confort și sănătate. Dacă în zilele nu foarte reci ne putem permite să ieșim la o mică plimbare cu capul gol, în perioada mai rece trebuie neapărat să acoperim capul și iată ce spun despre asta specialiștii.

Designerii recomandă în acest sezon să renunțați la căciulile împletite, chiar dacă în trecut acesta era accesoriul dvs. preferat. În schimb preferința ar trebui acordată eșarfelor din mătase de culori stridente. Dar nu uitați că în acest caz eșarfa trebuie să fie unica piesă vestimentară țipătoare din ținuta dvs., altfel există riscul să dați dovadă de lipsă de gust.