Tendințele vestimentare ale sezonului estival pentru doamnele care au atins pragul de 50 de ani

Multe doamne, când ajung la această vârstă, renunță la haine moderne și originale, considerând că nu sunt pentru ele. Dimpotrivă anume aceasta este vârsta când vă puteți schimba complet garderoba.

La 50 de ani femeile își descoperă propriul stil și impresii despre modă, își aleg cu ușurință hainele, ținând cont de specificul propriei siluete. Nu trebuie să treceți de la o extrema la alta îmbrăcând haine de culori întunecate și plictisitoare sau prea aprinse și agresive pentru care se potrivesc pentru adolescente.

Vă propunem, în acest articol, unele modele în care veți arăta extraordinar.

Piesele de bază din garderoba unei doamne de 50 de ani

Principiile de bază sunt aceleași ca și în cazul doamnelor de orice vârstă. Se recomandă respectarea unor reguli simple: hainele ar trebui să se combine ușor între ele iar elementele-cheie sunt ținutele uni care sunt fabricate din stofe naturale de calitate.

Elementele decorative precum volanele, inserțiile dantelă vor fi reduse la minim, optați pentru modele clasice..

Atunci când vă cumpărați hainele trebuie neapărat să țineți cont de forma corpului. Veți avea nevoie doar de câteva piese vestimentare originale pentru a obține mai multe ținute elegante.


Când vă alegeți îmbrăcămintea este bine să țineți cont de următoarele reguli:

— alegeți fuste și rochii. Ele vă văr ajuta să creați niște ținute feminine și laconice. Acordați atenție modelelor clasice de pantaloni, vă vor avantaja modelele mai largi deoarece pot ascunde unele imperfecțiuni.


— completați-vă garderoba doar cu piese de calitate, vor ține mai mult și, în plus, îmbrăcămintea scumpă de înaltă calitate demonstrează statutul persoanei.

— stilul clasic va fi perfect pentru Dumneavoastră. Nu se va demoda niciodată și veți fi mereu elegantă și stilată.

Tendințele sezonului estival 

În garderoba doamnelor de 50 de ani ar trebui să apară aceleași piese vestimentare ca și în cea a domnișoarelor tinere, doar că mai diferite ca stil și culoare. Pentru a vă putea crea ținute elegante și frumoase veți avea nevoie de fuste, rochii și bluze. Aceste elemente nu vor ieși din modă.

Dacă veți alege corect pantalonii sau rochiile, acestea vor ascunde micile imperfecțiuni, și vă vor accentua frumos zona taliei și a șoldurilor. Alegeți modele cu decor puțin, uni. Este bine să vo completați garderoba cu o rochie elegantă neagră. Doamnele în vârstă de 50 de ani ar trebui să aleagă modele cu o lungime mai jos de genunchi. Această regulă se aplică și în cazul fustelor.

Ținutele office pentru doamnele de peste 50 de ani

Doamnele de această vârstă sunt foarte active la locul de muncă și deseori dețin funcții de conducere respectiv stilul lor vestimentar ar trebui să corespundă cu aspectul. Pentru a arăta bine la locul Dumneavoastră de muncă, ar fi bine să vă procurați un costum sobru, de calitate, în care veți arăta extraordinar.

Elementele principale ale ținutelor office sunt jacheta, pantalonii, fusta care să se combine perfect cu alte piese vestimentare. Alegeți modele în stil clasic.

Îmbrăcămintea din denim 

Blugii sunt indispensabili și vara și aici la fel există unele reguli destul de stricte. Stiliștii ne recomandă alegerea modelelor clasice, monocrome și fără ornamente cum ar fi mărgelele, pietrele, inserții cu motive florale etc.

Opțiunea ideală pentru vară sunt blugii de culori întunecate: negru și albastru deoarece arată elegant și se ajustează perfect pe corp. Puteți combina blugii cu o bluză ușoară de șifon uni.

Modele de bluze pentru sezonul estival

Bluzele sunt pur și simplu indispensabile pentru doamnele care au ajuns la această frumoasă vârstă.

Pentru acest sezon alegeți bluze din țesături naturale și mixte. Evitați modele strânse pe corp. Bluzele din șifon, mătase, bumbac cu inserții de dantelă și stofe transparente vă vor ajuta să creați niște ținute vaporoase și elegante.


Evitați bluzele cu funde, ornamente diferite sau cu mâneci neobișnuite.

Evitați printurile de culori aprinse și de dimensiuni mari. Alegeți modele în culori pastelate sau cu dungi sau buline mărunte.

Fuste elegante

Când ajungem la această vârstă nu mai avem silueta suplă din tinerețe și aici ne vin în ajutor fustele sau rochiile. Alegeți modele midi semi-cloș.

Pentru ținutele office alegeți o fustă creion, lalea, trapez sau dreaptă. Veți arăta perfect în nuanțe de albastru, negru, bej, maro.

Rochii de vară 

Pentru această vară vor fi perfecte rochiile lungi care vă vor pune în evidență silueta cum ar fi rochia lalea alb-negru.

Sarafane

Acestea sunt foarte comode vara. Nu ar trebui să renunțați la ele doar pentru simplul fapt că vă lasă umerii dezgoliți, doar să evitați bretelele prea subțiri.

În această vor fi în trend modelele:

— trapez cu bretele late, cu nasturi originali;

— drepte cu talie alungită;

— strâns în talie, cu fermoar vertical.


Unele femei, când ajung la vârsta de 50 de ani, nu mai sunt, din păcate, atente la aspectul lor, dar această abordare este incorectă deoarece această vârstă este una foarte frumoasă, anume acum aveți parte de mai multă libertate, vă puteți demonstra gustul rafinat prin intermediul ținutelor frumoase și stilate pe care le alegeți.