Temeți-vă de cei ce iubesc să ronțăie semințe!

În psihologie există o întreagă direcție care studiază relația dintre atitudinea persoanei față de mâncare și caracteristicile lumii sale interioare. Conform observațiilor psihologilor, care elaborează această direcție, ceea ce mâncăm este o reprezentare completă a subconștientului nostru.

De exemplu, mama, care brusc ia 25 kg sau mai mult în timpul sarcinii, este o perfecționistă disperată, dornică să „dea totul copilului”. Astfel de mame „mâncăcioase” își asumă rolul „mamei perfecte” și îl vor mai juca puțin după naștere, apoi se vor epuiza inevitabil, pentru că nu există mamă ideală.

Un alt exemplu, tânăra care slăbește și își provoacă vomă după fiecare masă. Acest mod pervertit de a ajunge la o siluetă perfectă, îl aleg adolescentele a căror relație cu părinții și apropiații este prea dificilă. Probabil ele suferă de prea mult control, despotism în familie sau din contra de afecțiune, un fel de dragoste în exces sau părinții le apasă prea mult cu valorile lor incontestabile.

Deci, despre semințe. Psihologii „alimentari” afirmă că amatorii înrăiți ai semințelor, nu cei care le mănâncă periodic, dar cei care nu pot trăi o zi fără o pungă de semințe, își interzic agresivitatea față de cei din jur, acumulează ură și nu își exprimă adevăratele sentimente față de cei apropiați. Da, la exterior, sunt foarte amabili și binevoitori, dar în interior fierbe multă răutate și un munte de nemulțumiri.

Acesta este mecanismul. Ce faceți cu semințele? Le ronțăiți și le dați o muncă excesivă dinților. Nimeni nu înghite semințele, nu le macină în robotul de bucătărie, nu le înăbușă până se înmoaie, nu le bat spumă.

Sensul semințelor este să le spargeți, să le mărunțiți, să le mestecați cu ajutorul maxilarelor, adică din punct de vedere al psihicii să scuipați agresivitatea. Anume acea care se adună scrupulos în interiorul amatorilor de semințe.

De ce este este periculos acest lucru? Deoarece semințele sunt prea mici, iar agresivitatea este prea mare. Inițial micile semințe devin un gen de narcotic, în cazul în care nu le mănâncă are stări de anxietate. Apoi agresivitatea începe să iasă în afară, deocamdată doar acolo unde i se interzice să le mănânce sau unde este luat în derâdere. Iar dacă fumul găsește o găurică mică, atunci în curând va exploda complet.

El explodează, este fioros și nemilos. Așa cum pot distruge lumea din jurul lor, amatorii de semințe, nu o poate face nimeni, deoarece oamenii obișnuiți își mai eliberează din agresivitate periodic.

Deci dacă doriți foarte mult să mâncați semințe, mai bine spargeți niște farfurii! Vă veți simți mai ușor!