Taupe – noul trend cromatic în acest an. Denotă eleganță și calm!

O noutate a acestui sezon este culoarea taupe, etimologia cuvântului regăsindu-se în limba franceză – taupe – ceea ce s-ar traduce în română drept ”cârtiță”. Acest animal are blana de culoarea gri-maronie, cu o strălucire argintie.

În prezent, culoarea taupe capătă popularitate atât în industria frumuseții, cât și în lumea designului. Această culoare se potrivește perfect în orice ambianță.

Nuanțele Taupe sunt în vogă

Marele avantaj al acestei culori constă în faptul că este o culoare cameleonică, ce are o multitudine de nuanțe, ce îi permite femeii să-și creeze o imagine elegantă ideală. Iată doar câteva nuanțe ce merită a fi menționate:

  • gri-maroniu
  • nuanța deschisă a cafelei
  • maro deschis cu accente de violet
  • gri deschis cu accente maro
  • taupe bordo
  • taup roșu
  • cafeniu rece

Această culoare a fost deja numită culoare universală. Este pe larg utilizată de către modelieri pentru noile lor creații vestimentare, dar și de către designerii de interior.

Această culoarea permite crearea unei ținute ideale. O fustă de nuanța gri-maronie se poate asorta perfect cu o bluză albă. De asemenea, culoarea albă, în acest caz, poate fi substituită cu o nuanță pastelată. Iar dacă drept accesoriu se recurge la un fular cu un ton mai închis decât fusta, atunci combinația devine foarte reușită. Dacă pentru piesele vestimentare din partea de sus se aleg nuanțe închise, atunci cele din partea de jos trebuie să fie de nuanță mai deschisă, pentru a nu se crea o impresie de încărcare.

Taupe poate conferi o notă de prospețime unei ținute de seară. O pelerină crem poate fi completarea reușită pentru o rochie neagră. De asemenea, arătă extrem de bine țesăturile care au treceri de la o nuanță la alta. Pentru adăugarea unor accente se poate recurge la un clutch, o pereche de pantofi sau un șal.

Machiaj la modă

Nuanțele de taupe se utilizează pe larg în arta machiajului. Se potrivește tuturor femeilor, indiferent de tipaj. Este folosit atât pentru machiajul de zi, cât și pentru machiajul de seară. Existe o multitudine de nuanțe și variații ale acestei culori, care permit ca machiajul să fie mai luminos sau, dimpotrivă, mai întunecat. De menționat, că dacă la suprafața pielii sunt erupții, această culoare trebuie folosită cu precauție, întrucât are tendința să accentueze defectele pielii.

Deosebit de frumos arată nuanța roz de taupe, folosită în calitate de blush și contur. Această culoare este prezentă deja în colecțiile cosmetice ale unor branduri renumite. Există chiar și ojă de această culoare.

În alegerea rujului de buze se cere precauție, dacă în machiaj este prezentă o nuanță închisă de taupe. Deoarece accentul trebuie să fie sau pe ochi, sau pe buze. Se consideră că nuanțele de taupe violet și taupe culoarea prunei sunt universale, în machiaj.

Taupe este universal pentru că se armonizează perfect cu orice imagine și stil, este nelimitat în posibilități.

Taupe în designul interior

Draperiile de orice nuanță de taupe completează și modelează perfect interiorul. Sunt potrivite pentru dormitor, în mod deosebit, creând o ambianță plăcută și confortabilă. Pentru a armoniza tabloul, se recomandă de ales o cuvertură pentru pat de aceeași culoare.

Culoarea taupe poate fi utilizată pentru decorarea pereților interiori. Aceste nuanțe moi și calme predispun spre relaxare. Iată de ce sunt optime pentru decorarea dormitoarelor, plasându-se accentele necesare prin intermediul mobilei potrivite.

În ceea ce privește podeaua, poate fi din diverse materiale – laminat, teracotă, pardoseală. O podea de culoarea taupe se asortează armonios cu orice gen de interior.

Sufrageria poate fi și ea predominant în nuanțe de taupe. Va tinde să creeze o bună dispoziție și să relaxeze. O asemenea încăperea predispune spre o comunicare armonioasă cu oaspeții, menține nivelul de concentrare și nu tensionează vizual. Această culoare, la prima vedere, modestă, are capacitatea de a îmbogăți orice tip de interior.

O bucătărie în tonalități de taupe va arăta în egală măsură simplu și grandios. Iar dacă se vor asorta nuanțele de gri-maroniu cu alte tonuri neutre, atunci se va crea impresia de extindere a spațiului. Accentele jucăușe de decor pot face din bucătărie locul preferat al întregii familii, aici fiind nu doar plăcut de gătit, dar și foarte confortabil de petrecut timpul cu familia.

Pentru ca această culoare să nu pară plictisitoare e cazul să se experimenteze cu texturile, iar acest fapt va fi doar în avantajul oricărui interior. E aproape obligatoriu ca interiorul în care predomină culoarea taupe să fie completat cu mici detalii colorate.

Taupe a devenit rapid una din cele mai în vogă culori, ce relaxează, armonizează și înnobilează.

În industria modei, taupe este numit tonalitate de bază, ce poate fi ușor combinat cu alte culori.

Urmărește și tu noile tendințe în modă, experimentează cu nuanțele de taupe și adu astfel diversitatea cromatică în viața ta!