Tatăl meu vitreg și-a adus fiica și nepoata în apartamentul meu și al mamei

Mama s-a căsătorit acum 11 ani. Tatăl meu vitreg, Șerban, are din căsătoria precedentă o fiică pe nume Cristina, care avea pe atunci 14 ani. El i-a lăsat locuința fostei soții și s-a mutat în apartamentul nostru pe care l-am moștenit de la tatăl meu.

Șerban nu comunica cu fiica sa deoarece ea nu voia să-l vadă.

Eu mă împăcam bine cu el, chiar m-am atașat. Se comporta bine cu mine, nu încerca să mă educe. Eu aveam pe atunci 16 ani. Am locuit împreună cu ei trei ani, apoi m-am căsătorit și am născut un copil. A trebuit să mă mut din casă deoarece mama și Șerban nu au acceptat să stăm la ei.

Relația soțului meu cu mama nu a funcționat chiar de la bun început, iar Șerban a ales să nu intervină. Până nu demult mama ne ajuta, stătea uneori cu nepotul. Recent am sunat-o și am rugat-o să ia copilul de la grădiniță, dar mi-a spus că nu poate deoarece trebuia să stea cu nepoata lui Șerban.

Mi-am amintit imediat de fiica tatălui meu vitreg. Înseamnă că ea deja avea un copil, nepoata lui Șerban. Nu i-am spus nimic mamei. Au urmat și alte refuzuri, sub același pretext. Devenind suspicioasă, am decis să merg la ei fără să-i anunț.

Nu era nimeni acasă. Am intrat în camera mea unde am văzut un pătuț și haine pentru bebeluși. Am sunat-o pe mama s-o întreb ce se întâmplă.

– Cristina stă la noi. I-a propus Șerban, cu aprobarea mea. Trece printr-o perioadă grea, a fost părăsită. – mi-a spus mama, apoi m-a atacat imediat: – Nu știi că trebuie mai întâi să anunți când ai de gând să mergi în vizită la cineva?

Deci eu am mers în vizită! În casa mea! Pe lângă faptul că nu ne-au permis să locuim împreună cu ei, acum tatăl meu vitreg și-a adus fiica și nepoata în apartamentul nostru! În timp ce eu cu soțul meu suntem nevoiți să plătim creditul ipotecar.

Eram foarte supărată. Mama m-a înfuriat și mai tare. Când s-a întors acasă, i-a spus Cristinei să meargă în camera sa și să stea acolo, iar pe mine m-a provocat să discutăm despre comportamentul meu inacceptabil. Eram șocată.

– Cristina va locui aici și punctum.

Am întrebat despre apartamentul pe care Șerban l-a lăsat cândva fostei sale familii.

– Nu te privește! – mi-a reproșat mama.

Eram indignată: cum să nu mă intereseze, dacă în camera mea locuiau niște persoane străine?

Ne-am certat, i-am spus mamei că cele două trebuie să se mute, deoarece, în caz contrar, ne mutăm și noi acolo. Mama a încercat să mă liniștească. În drum spre casă l-am sunat Șerban. El mi-a spus că nu ar trebui să mă intereseze cine și unde locuiește și că el poate aduce acasă pe cine dorește.

Soțul îmi spune să-i las în pace: avem locuința noastră, copilul va merge în curând la școală. Dar mă înfurie faptul că mama a acceptat să locuiască împreună cu persoane străine, fără a mă anunța măcar și fără a-i păsa că propria fiică plătește o ipotecă.

Într-o bună zi mama m-a sunat să-mi spună că vrea să-și vadă nepotul! Nu i-am permis! I-am spus să-și petreacă timpul în compania nepoatei lui Șerban. Mi-a spus că ar trebui să-i cer scuze pentru comportamentul meu.

Adică eu trebuie să cer scuze! Pentru ce? Pentru faptul că ea folosește după bunul său plac proprietatea noastră comună? Pentru că fiica tatălui vitreg locuiește în camera mea?

Eram pur și simplu furioasă! Într-o zi m-a sunat Cristina. Mi-a spus că, dacă mă deranjează prezența ei, se va muta. Nu vrea să provoace conflicte în familia noastră.

Am avut impresia că nu era foarte sinceră.

Nu știu cum să procedez într-o astfel de situație. Nu-mi place deloc ceea ce se întâmplă. Sunt sigură de faptul că Șerban a adus-o intenționat pe fiica sa în apartamentul nostru ca mai apoi să o înșele pe mama și să rămânem fără locuința moștenită de la tata.

Cum aș putea oare să o protejez pe mama?