Tanti Claudia a rămas văduvă la 68 de ani. Primul an și l-a petrecut plimbându-se dintr-un capăt al apartamentului său spațios în celălalt!

Tanti Claudia a rămas văduvă la 68 de ani. În primul an după asta ea pur și simplu petrecea zilele mergând dintr-un capăt în altul al apartamentului său spațios și, deprimată de singurătate, vroia să moară și ea.

De sinucidere îi era foarte frică. În schimb ea s-a gândit la o sinucidere indirectă: fiind bolnavă de diabet deja de 15 ani, ea a început să mănânce cantități enorme de prăjituri, bomboane, înghețată și alte delicii.

Timpul trecea, dar în ciuda stresului și a dulciurilor, zahărul rămânea la un nivel stabil. Tanti Claudia era nevoită să se împace cu ideea că mai are de trăit.

Fiul său se stabilise deja de mulți ani peste hotare. Pe noră-sa a văzut-o doar de 3 ori în viață, nepoțica – de 5 ori. Fiul a chemat-o să se stabilească și ea acolo, dar perspectiva de a trăi restul vieții printre străini, în limba cărora nu înțelegi nici o boabă, i se părea lui tanti Claudia o variantă și mai rea decât moartea.

– De ce nu te măriți din nou? – o întreba o prietenă. Altfel îți va fi foarte greu.

Această idee i se părea complet absurdă. Dar singurătatea, totuși, era insuportabilă. La un moment dat tanti Claudia a dat un anunț în ziar:

“Invit o femeie în etate să trăim împreună bătrânețea”.

Deja de 8 ani în apartamentul lui tanti Claudia este sărbătoare zi de zi. Trei femei în vârstă, îngrijite, vesele și frumoase își trăiesc bătrânețea la un loc. Celelalte două și-au dat apartamentele în chirie, acești bani, dar și cei din pensii, ele le pun la un loc.

Astfel ele și-au permis să cumpere o mașină și merg regulat la teatru și cinema. În plus în fiecare vară ele merg la odihnă la mare.

Cine nu și-ar dori o asemenea bătrânețe?

error: Content is protected !!