Tânărul care a cumpărat o căsuță dărăpănată cu pereți de piatră goi și a transformat-o într-o casă de vis

În 2020 George Dunnett și-a cumpărat prima casă în satul scoțian Kinneswood. Era abandonată, dărăpănată, cu 2 etaje, fără finisaje. După 11 luni de muncă asiduă vechea clădire s-a transformat într-o casă de invidiat.

Tânărul a povestit despre experiența sa pe blogul său.

George Dunnett a decis să locuiască separat de părinți și a găsit o casă abandonată, situată nu departe de casa lor, pe aceeași stradă. Aceasta avea o suprafață de puțin peste 37 mp. Nu exista încălzire, instalații sanitare sau electricitate. Podeaua era distrusă, ferestrele erau într-o stare deplorabilă, iar acoperișul trebuia reparat.

Nimeni nu a locuit în acea casă de mai bine de 50 de ani. Foștii proprietari o foloseau ca depozit. După ce a făcut ordine, George, cu ajutorul constructorilor, a evaluat starea casei. Ambele etaje aveau spațiu liber fără pereți interiori. În interior nu era aproape nimic în afară de un șemineu vechi și o scară de lemn.

Fațada casei era căptușită cu pietre, care erau într-o stare groaznică. Dunnett a trebuit să angajeze un zidar ca să o repare. După aceea casa a devenit nu numai frumoasă, ci și impermeabilă.

Lucrările de renovare a acoperișului s-au dovedit a fi mult mai complicate decât se aștepta și acest lucru a dus la cheltuieli neplanificate. În plus, pe acoperiș a fost făcută o mică fereastră.

La etajul 2 au proiectat un living combinat cu bucătăria. Însă peretele pe care se afla hornul era nesigur. Constructorii l-au întărit, iar vechiul șemineu a fost astupat din motive de siguranță.

În colțul din spatele canapelei George și-a echipat un loc de muncă.

Bucătăria a fost instalată în celălalt colț al camerei chiar sub fereastra făcută în acoperiș, astfel încât să fie lumină naturală.

La etajul de jos au făcut 2 camere: o baie și un dormitor. În baie a fost instalată o cabină de duș, iar în tocul ferestrei a fost introdusă sticlă mată în loc de sticlă obișnuită.

Vizavi de duș și fereastră este o toaletă.

Pentru dormitor Dunnett a ales aceeași culoare deschisă ca și în celelalte camere, dar a decis să facă un perete de accent.

Vizavi de pat a instalat acest mobilier și o oglindă. Prin aceste ferestre lumina soarelui pătrunde în cameră, ceea ce creează un plus de confort.

George s-a gândit că ar fi o idee bună să amenajeze zona din fața casei cu pavaj.

Inițial constructorii au spus că reparația va dura aproximativ două luni, dar lucrările au durat aproape un an. Dunnett estimează că a cheltuit 157.844 de lire sterline pentru întregul proiect. Această sumă s-a dovedit a fi de 2 ori mai mare decât planificase să cheltuiască la început. Dar, în ciuda tuturor dificultăților, este mulțumit de rezultat și locuiește deja în casa sa.