Tânăra își căuta pe Internet un soț bogat. Cum a răspuns un bancher la doleanțele femeii?

Un răspuns genial al unui om inteligent. Worthy to Share scrie despre povestea unei tinere, care a postat următorul anunț pe una din rețelele de socializare: „Voi scrie direct și sincer. Anul acesta voi împlini 25 de ani. Sunt o femeie foarte frumoasă, elegantă și cu bun gust.

Vreau să mă căsătoresc cu un bărbat care va avea un salariu de peste 500 mii de dolari pe an. Puteți să mă considerați lacomă, dar în New York un milion de dolari pe an este considerat un venit mediu. Nu am cerințe înalte. Există cineva pe acest forum cu un salariu anual de peste 500 mii de dolari? Sunteți căsătorit? Atunci vă rog să-mi spuneți ce ar trebui să fac pentru a mă căsători cu cineva ca dvs?

În rândul foștilor mei iubiți, venitul maxim a fost de 250 mii de dolari anual, nicidecum nu pot obține mai mult.

Dacă intenționați să vă mutați într-o zonă prestigioasă din vestul New York-ului, 250 de mii de dolari pe an, nu este o sumă suficientă.

Permiteți-mi să vă adresez câteva întrebări:

1. Unde pot întâlni burlaci bogați? (Vă rog să indicați numele acestor localuri, adresele barurilor, restaurantelor și sălilor de sport).

2. La ce grup de vârstă ar trebui să mă orientez?

3. De ce majoritatea bărbaților bogați au niște soții urâte? Am întâlnit deseori fete cu un exterior și un caracter plictisitor, dar care au reușit să se căsătorească cu bărbați bogați.

4. Cum decideți cu cine vă puteți căsători și cu cine puteți doar să vă întâlniți? ( Mă interesează căsătoria.)

Pretty Woman.”

Cu siguranță, tânăra nu se aștepta să primească un răspuns de la directorul executiv al JPMorgan – unul dintre cele mai mari holdinguri financiare transnaționale din lume!

Iată răspunsul său înțelept și plin de filosofie:

„Dragă, Pretty Woman!

Am citit mesajul dvs cu mare interes. Probabil, întrebări similare apar la multe tinere. Permiteți-mi, să vă răspund și să analizez situația ca un investitor profesionist.

Venitul meu anual este mai mare decât 500 mii de dolari, ceea ce corespunde cerințelor dvs, așa că îndrăznesc să sper, că nimeni nu se va îndoi de seriozitatea cuvintelor mele.

Din punct de vedere al unui om de afaceri, căsătoria cu dvs este o decizie greșită. Răspunsul este foarte simplu, așa că permiteți-mi să vă explic.

Fără a intra în detalii, în esență dvs propuneți un schimb între ”frumusețe” și ”bani”: persoana A oferă frumusețe, în timp ce persoana B plătește pentru ea – totul este corect și deschis.

Cu toate acestea, există o problemă pe care nu o putem trece cu vederea: frumusețea dvs va dispărea, iar banii mei nu vor face același lucru, desigur dacă nu va exista un motiv întemeiat. Mai mult ca atât, venitul meu poate crește de la an la an, în timp ce dvs nu puteți deveni mai frumoasă pe an ce trece.

Prin urmare, din punct de vedere economic, eu reprezint un ”activ” cu o valoare în creștere, iar dvs – cu o valoare în scădere. În plus, în cazul dvs este vorba despre o depreciere exponențială.

Dacă nu aveți alte active, atunci doar peste 10 ani, costul dvs va fi mult mai mic.

Folosind terminologia de bursă, orice începe cu o anumită poziție, relația cu dvs, de asemenea este ”o poziție de tranzacționare.”

În cazul în care valoarea de piață scade, vindem poziția, deoarece menținerea acesteia pe o perioadă lungă de timp nu este profitabilă; același lucru se întâmplă și în cazul căsătoriei pe care o doriți atât de mult. Chiar dacă sunt foarte dur, dar o decizie rezonabilă cu privire la activele cu valoare redusă ar fi vânzarea sau închirierea acestora.

Printre persoanele cu un venit anual mai mare de 500 mii dolari, nu există oameni proști; Suntem de acord să ne întâlnim cu dvs, dar nu să ne căsătorim. V-aș sugera să renunțați la ideea de a căuta un soț bogat.

Apropo, dvs puteți singură deveni o femeie bogată cu un venit anual de peste 500 mii de dolari. Este mult mai real decât să găsiți un bărbat bogat și prost.

Sper, ca răspunsul meu să vă ajute.

Semnat:

Director General JPMorgan.”