Suporturi confecționate manual pentru diferite culturi: 20 de idei pentru grădina dvs!

Plantele reprezintă viață, vitalitate și prospețime. De asemenea, este benefic și pentru sănătatea noastră, să le avem în jur. Dar există plante sau flori care au nevoie de suporturi. Suportul este necesar pentru unele plante și câteva tipuri de flori, precum și pentru culturile care au o tulpină slabă sau fructe mari, din cauza cărora planta se sprijină pe o parte și se poate rupe. Vă prezentăm mai jos cele mai bune idei de confecționare a unor astfel de suporturi. Priviți-le și convingeți-vă de faptul că este o construcție foarte simplu de făcut.

1. Zmeură 

1.1 Montați suporturi verticale pentru culturile Dvs.

1.2 

Pe lângă componenta evidentă, suportul îi ajută pe gospodari să recolteze fructele mult mai confortabil și servesc ca un element decorativ al grădinii de vară. Cu siguranță va schimba complet aspectul terasei, grădinii sau verandei Dvs. Suporturile confecționate de Dvs vă vor oferi o adevărată plăcere.

2. Struguri  

Un suport în formă de acoperiș va fi perfect și foarte benefic pentru struguri.

3. Castraveți 

3.1 

3.2 

3.3 

4. Flori 

4.1 

4.2 

4.3 O scară se poate transforma într-un suport superb pentru florile Dvs.

4.4 Zonele nefolosite pot fi înfrumusețate cu suporturi pentru flori.

5. Mazăre 

5.1 

5.2 

6. Roșii 

6.1 

6.2 

7. Floarea soarelui 

7.1 

7.2 

8. Dovleac 

8.1 

8.2 

9. Afine 

9.1 

9.2 

Suportul pentru plante poate fi realizat manual, de sine stătător, din țevi PVC, din plastic, placi din lemn, plase, etc. Uitați-vă la exemplele minunate și creative ale suporturilor pentru diferite culturi, ce pot fi realizate manual, chiar de Dvs. Așadar dacă v-ați hotărât și doriți să realizați un astfel de proiect, noi nu va dorim decât să aveți inspirație și spor la lucru!