Sunt o croitoreasă cu experiență și vă voi prezenta cu cea mai mare plăcere cum se tricotează această haină super modernă și universală

Iarna este în toi, iar cel mai mult îmi doresc căldură și confort. Pentru a avea aceste lucruri mă strădui să fiu înconjurată de ceea ce îmi conferă comoditate. Iar aici hainele joacă un rol foarte important.

În 2018 au intrat în modă niște piese vestimentare care pot să ne dăruiască maxim confort în zilele reci ale anului. Una dintre ele mi-a atras atenția mai mult. Se numește poncho. Deja de câteva sezoane pelerinele poncho tricotate rămân în top. Sunt confortabile și călduroase, plus arată minunat pe orice tip de siluetă.

Îmi place foarte mult să tricotez și fac acest lucru deja de 10 ani. De această dată am decis să încerc să tricotez un poncho. Iată un model pentru începători.

Acest model este foarte drăguț, are glugă ceea ce este un mare avantaj. Se lucrează foarte simplu cu ajutorul andrelelor. Pentru poncho aveți nevoie de fire groase, de aceea timpul de realizare este foarte scurt.

Același model, dar altă culoare.

Cum se tricotează poncho

Iată niște instrucțiuni simple pentru a tricota un poncho cu glugă. Doar 2.5 ore și această super piesă vestimentară va face parte din dulapul dvs.

Aveți nevoie de 

  • 800 g de fire de tricotat
  • andrele

Pașii de lucru

1. Iată aici este reprezentat modelul de tricotare. Desenul presupune ochiuri pe dos și cosițe. În model sunt indicate rândurile impare. Cele pare se lucrează după model, adică cele pe față se lucrează pe față și cele pe dos – pe dos. Pentru glugă alternați 5 rânduri pe față și 5 rânduri pe dos.

Pătrățelele libere înseamnă lipsa de ochiuri.

2. Lucrul începe din partea de jos a părții din față și lucrați în direcția glugii. După gât tricotați spatele.

Despărțiți lucrarea în 2 părți și împletiți aparte partea din față și spatele până la nivelul umerilor, apoi tricotați gâtul părții din spate. Puneți partea dreaptă și partea stângă pe andrele și tricotați spatele.

3. Pentru tricotarea părții din față montați 44 de ochiuri. La fiecare 6 rânduri adăugați câte 1 ochi din ambele părți ale cosiței. După al 39-lea rând începeți să tricotați elasticul de la marginile hainei, la al 65-lea rând începeți să tricotați gâtul.

4. Spatele se tricotează de sus în jos cu scăderea a 1 ochi în ambele părți ale cosiței la fiecare 6 rânduri.

5. Pentru a tricota gluga, montați 45 de ochiuri. Apoi alternați de 2 ori ochiurile pe față și pe dos (a câte 5 ochiuri).

Partea din mijloc a glugii lucrați-o la fel ca călcâiul de ciorap. Lucrați 14 ochiuri, unind toate părțile glugii împreună și scăzând 2 ochiuri la fiecare 6 rânduri. Coaseți gluga de pelerină și faceți 2 lanțuri de 1 metru. Apoi legați șireturile pe părțile laterale ale hainei.

Priviți în aceste video cum se lucrează modelul „Cosița regală”.

De asemenea, mai jos, puteți viziona cum se realizează un poncho. Veți înțelege principiile de bază.

Iată câteva modele interesante de poncho cu și fără glugă. Priviți și inspirați-vă!

1. Elegant și feminin. 

2. 

3. Purtând această culoare, cu siguranță, veți fi observată de cei din jur. 

4. 

5. Iată alte câteva modele originale. 

6. 

Poncho – o piesă vestimentară cu adevărat comodă, modernă și universală.