Sunt foarte inteligente: 8 rase de pisici care se deosebesc prin agerimea lor

Pisicile din toate rasele sunt inteligente în felul lor. Unele sunt foarte istețe, altele învață rapid comenzile.

Felinele sunt renumite pentru ingeniozitate, istețime și agerime. Există însă unele rase de pisici care sunt mult mai inteligente față de alte rase și capabile să efectueze niște trucuri uimitoare. Să vedem care sunt acestea.

Abisiniană.

Abisiniana este o posibilă descendentă a pisicilor venerate în Egiptul Antic. Este cunoscută pentru energia și vioiciunea sa, devenind astfel populară în rândurile iubitorilor de feline cărora le plac pisicile inteligente, active și jucăușe.

Scottish Fold.

Este inteligentă și afectuoasă, îi place foarte mult să doarmă pe spate. Adoră să socializeze, să fie mereu în centrul atenției și să fie în permanență mângâiată.

Cornish Rex.

Pisica din rasa Cornish Rex pare este foarte rafinată, inteligență și dinamică. Este pregătită mereu să fie în centrul atenției, gata să scrie la tastatură și să-i uimească pe toți, găsind cel mai înalt punct din cameră.

Thailandeză.

Pisicile din această rasă sunt afectuoase și docile, se atașează foarte ușor de oameni și îndeplinesc cu bunăvoință comenzile lor. Pisicile thailandeze sunt foarte curioase, inteligente și jucăușe, dorm foarte puțin în comparație cu alte rase.

Burmeză.

Aceste pisici sunt foarte inteligente, afectuoase, „vorbărețe”, active și jucăușe. Pisicuțele burmeze sunt cunoscute în special datorită curiozității lor. Unele pot fi dresate chiar să facă aport.

Turkish Van (Pisica turcească Van).

Este o rasă de pisici, care s-a dezvoltat în Asia Centrală și de Sud-Vest. Este o rasa foarte inteligentă și afectuoasă, dar, în același timp, destul de independentă.

Bengaleză.

Pisicile Bengaleze sunt de obicei afectuoase. Prin natura lor sunt extrem de energice și jucăușe, foarte inteligente și par să privească totul în jurul lor întrebându-se „oare pot sa mă joc cu asta?”

Singapura.

Aceste pisici sunt active, vioaie și întotdeauna dornice să se joace. Învață repede, sunt inteligente, curioase și neastâmpărate.