Subtilitățile alegerii unei rochii pentru o siluetă plinuță

Astăzi avem plăcerea să vă vorbim despre cum se alege corect rochia pentru o siluetă plinuță, dar și despre diferite combinații vestimentare care să vă creeze o ținută interesantă, armonioasă, frumoasă și elegantă.

O rochie aleasă corect este pentru femeie acel element care îi conferă un farmec deosebit și o umple de gingășie și feminitate. Totodată rochia este o piesă vestimentară ideală pentru a ascunde micile imperfecțiuni ale figurii și a accentua frumusețea formelor voluptoase.

Cum să alegi corect rochia pentru o siluetă plinuță

Femeilor cu forme generoase li se potrivesc perfect hainele ușor strânse pe corp, care se așează elegant pe figură. Specialiștii recomandă să evitați tăieturile și cusăturile orizontale, care vizual vă fac mai scundă. În schimb rochiile lungi dau impresia unei figuri mai zvelte, iar cele până la genunchi creează o ținută echilibrată. Pentru a ascunde puțin coapsele impunătoare, optați pentru rochii de tip cloș sau clopot.

Modelele drepte, lungi și ușor strânse pe corp fac figura mai elegantă și proporționată. Străduiți-vă să evitați tot felul de volane, falduri și alte elemente voluminoase.

Printre cele mai universale modele pentru femei plinuțe sunt tunicile și rochiile-husă puțin îngustate în partea de jos. Un decolteu elegant și frumos va adăuga o tentă misterioasă ținutei dvs.

Tunica se asortează foarte bine cu blugii, dar o puteți purta și fără pantaloni. Câteva ornamente textile, bijuteria aleasă cu gust și accesoriile potrivite vor completa de minune o ținută plină de feminitate și romantism.

Un guler elegant, decolteu pătrat sau în V, o centură lată din piele sau o bentiță gingașă vor sublinia perfect toate atuurile siluetei dvs.

Liniile verticale și unele ornamente impunătoare uneori au efect de alungire a figurii. E de dorit să optați pentru stofe moi, elastice și numaidecât de nuanțe mat. Un criteriu foarte important pentru alegerea rochiei pentru o femeie cu forme voluptoase este calitatea, dar și confortul, ținuta și libertatea mișcărilor când o purtați.

Rochii de seară pentru femei plinuțe

Dacă doriți să aveți o ținută superbă la un eveniment special, ar fi bine să alegeți rochii destul de simple, făcute din stofe ușoare și netransparente, decorate cu ornamente nu foarte impunătoare.

Stilul rochiei, fie că e vorba de o variantă clasică și modernă, dar și culoarea și decorațiile rămân la discreția gustului și obișnuinței dvs. Totuși ar trebui evitate materialele lucioase, lurexul și ornamentele voluminoase – ele vă vor adăuga vizual câteva kilograme nedorite.

Modelele în stil empire sau rochiile romantice în stil grecesc făcute din mătase sau șifon, decorate cu bretele, o centură îngustă și ornamente din mărgele sau strasuri, vor sublinia frumusețea pieptului și a formelor generoase și vor umplea ținuta dvs. de farmec și gingășie.

Alegând o rochie care vă va umple ținuta de frumusețe și feminitate, dvs. vă veți simți încrezută și plină de voință, iar complexele inutile vor dispărea fără urmă!