Stropiți castraveții și roșiile cu acest amestec, pentru a avea mereu doar plante sănătoase!

O metodă folosită de secole.

Cu acest remediu natural plantele Dumneavoastră vor fi protejate împotriva bolilor și a fungilor.

Remediul pe care vi-l propunem se poate utiliza nu doar pentru rădăcini, dar și pentru pulverizarea pe frunze.

Ce trebuie să faceți?

Roșii

Încălziți 4 litri de apă la temperatura de 38 grade Celsius (temperaturile mai mari pot distruge drojdia), dizolvați în apă 15 linguri de zahar și 15 g de drojdie uscată.

O precizare foarte importantă:

Vasul utilizat ar trebui să fie mult mai mare de 4 litri, deoarece pe durata procesului de fermentare volumul lichidului va crește de cel puțin 2 ori! Trebuie să țineți cont de acest lucru.

thefoodproject

Lăsați drojdia să acționeze timp de 5-10 ore, amestecând din când în când. Este mai bine este să pregătiți fertilizantul în prima parte a zile,ca până seara să-l puteți folosi deja în grădină.

La final adăugați 6 litri de apă în găleată și stropiți plantele cu amestecul obținut.

Această soluție este foarte bună pentru toate legumele, dar în special pentru roșii și castraveți.

Castraveții ar trebui fertilizați la fiecare 10-12 zile, iar roșiile și alte legume o dată la 15 zile. În general aveți nevoie de aproximativ 1 litru pentru fiecare plantă (înainte de fertilizare udați bine plantele cu apă curată).

GrowVeg.com

Acest îngrășământ produce efecte vizibile după circa 5-6 zile de la utilizare: frunzele vor căpăta o culoare verde-intens și vor avea un aspect sănătos, iar planta în sine va deveni mai viguroasă, va crește mai repede și va da roadă mai bogată.

După cum am menționat mai devreme, cel mai bine este să stropiți frunzele seara, înainte de apusul soarelui, pentru ca planta să rețină toții nutrienții necesari, iar frunzele să nu fie pârjolite de soare.

Rețineți acest truc simplu de grădinărit și folosiți-l ori de câte ori veți avea nevoie. Veți rămâne uimiți de rezultate!”

Vă place să îngrijiți plantele?