Stilul italian – întâlniți cei 40 de ani elegant! Sfaturile unui expert

Deseori se întâmplă să aveți șifonierul plin cu haine, dar nu aveți ce îmbrăca. Înseamnă că hainele nu sunt alese corect și nu se combină între ele. Pentru a forma garderoba de bază pentru femeile de 40 de ani, trebuie să se respecte trei principii de bază: stil, eleganță, clasică.

Experții în modă recomandă să alegeți stilul italian și nu veți da greș.

Stilul italian

Stilul italian este sinonim cu bun gust și eleganță. Locuitorii acestei țări însorite spun că a se îmbrăca în stil italian, înseamnă să arătați bine și să vă simțiți confortabil toată ziua.

итальянский стиль

Acest stil mai este numit chic-ul italian, ceea ce înseamnă feminitate, eleganță, naturalețe și intrigă.

Echipa noastră v-a pregătit un articol detaliat despre stilul italian. Chic-ul și confortul merg împreună.

1. Rochiile și fustele midi

Rochiile și fustele în stil italian sunt de tip creion sau evazate, niciodată vaporoase. Ținutele de zi pot fi completate cu fuste din dantelă, iar pentru un eveniment special pot îmbrăca o rochie din același material.

итальянский стиль в одежде

Vă place această ținută de zi cu fustă creion?

итальянский стиль в одежде мужчин

Un exemplu clasic italian pentru o ținută de seară în nuanțe gri cu fustă din dantelă.

итальянский стиль в одежде женщин

2. Pantalonii

Pentru crearea stilului italian se potrivesc orice pantaloni clasici: drepți, îngustați, evazați de la coapse, de lungime medie și standard.

итальянский стиль в интерьере

O salopetă albă – minunată pentru o zi de vară.

итальянский стиль в ландшафтном дизайне

3. Blugii

Culorile clasice ale denimului sau bejul nu sunt suficient de italienești.

Culoarea tradițional albastră nu-și are loc în stilul italian. Este prea simplă. Se va opta pentru alb, albastru deschis, negru sau gri.

итальянский стиль архитектуры

4. Bluzele și cămășile

Specificul acestui stil sunt hainele din tricot de calitate. Alegeți top-uri din viscoză, bluze tricotate, pulovere din cașmir, veste din ațe subțiri sau groase.

итальянский архитектурный стиль

Bluzele cu decolteu adânc și decorațiuni evidente nu sunt caracteristice garderobei italiene. Tunicile, de asemenea, nu-și găsesc loc.

итальянский стиль интерьера

5. Sacourile,  jachetele, vestele

Bluză, cardigan sau pulover și deasupra o jachetă elegantă ușoară este o ținută tipic italiană pentru o plimbare de primăvară.

итальянский стиль и мода

Se preferă hainele din țesături moi, cu un design feminin: jachete din lână moale, veste clasice și tricotate.

итальянский стиль в интерьере гостиной

6. Hainele groase

Și aici domină clasicul: paltoane scurte, blănuri de lungime medie, hanorace etc. Toate hainele sunt montate pe talie, fără volum și minimaliste, în nuanțe neutre.

итальянский стиль свадьбы

Ținuta unei italience se bazează pe o haină de calitate, de exemplu, o jachetă de la Armani, iar celelalte haine sunt simple.

итальянский стиль сада

7. Încălțămintea

Există foarte multe modele de încălțăminte în stilul italian. Regula generală este să se poarte doar piele și piele întoarsă.

итальянский стиль свадебного платья

Apropo, simbolul stilului italian sunt balerinii. Ei îmbină eleganța și feminitatea, plus sunt foarte comode. De asemenea, se poartă botine, cizme, loaferi, slipper și adidași multicolori.

итальянский стиль своими руками

8. Bijuteriile

Italiencele consideră că anume bijuteriile sunt cele care pun în evidență femeia. Le place să poarte inele și brățări masive, lănțișoare și pandantive lungi.

итальянский стиль стен

9. Pălăriile

Dacă vă plimbați seara pe străzile italiene puteți vedea o varietate de pălării clasice și boruri nu prea mari.

современный итальянский стиль

10. Eșarfele

Italiencele preferă eșarfele de mătase și cu imprimeuri deosebite! Puteți alege o eșarfă elegantă care se va combina de minune cu garderoba de bază.

итальянский стиль в женской одежде

11. Ochelarii de soare

Italienii pur și simplu adoră ochelarii! Ei pot fi de orice culoare, formă, dar important este să se combine cu ținuta pe care o purtați.

итальянский стиль украшения

12. Culorile

Naturalețea, dorința de a arăta elegant și nu vulgar dictează alegerea culorilor. Cele mai des întâlnite sunt negru, gri, albastru (denim).

Pentru hainele de vară aleg alb și bej. Într-o ținută sunt 2-3 culori. Hainele colorate pot fi văzute la prezentările de modă, dar mai rar în viața de zi cu zi.

итальянский уличный стиль в одежде

Sfaturile echipei

În stilul italian este important să faceți deosebiri evidente între hainele de zi și cele de seară. Ținutele de zi sunt confortabile, încălțăminte fără toc, fără machiaj strident și rochii de seară.

итальянский романтический стиль

Ținutele de seară pot avea spatele dezgolit sau un decolteu mare. Dacă optați pentru haine cu imprimeuri, atrageți atenție doar stilului clasic. O ținută poate avea doar o haină cu imprimeuri.