Stilul Boho: ținute de iarnă la modă pentru doamnele de după 50 de ani

Stilul boho sau stilul boem este o combinație dintre stilul vintage, hippie și motive etnice. Prin urmare, stilul Boho poate fi atât extravagant cât și laconic și este din ce în ce mai apreciat de fashionistele din întreaga lume, în special în rândul celor trecute de 50 de ani.

Acest stil neobișnuit a apărut în Boemia, fiind inventat de niște artiști ambulanți de origine rromă. Pentru a se deosebi de alții, aceștia își coseau costume originale, diferite de cele tradiționale. Călătorind prin Europa, rromii din Boemia s-au stabilit în Franța, populând zonele cele mai sărace ale Parisului. Tot acolo locuiau mai mulți muzicieni, cântăreți și actori care au început a fi numiți și ei boemi.

Rromii au preluat unele obiceiuri de la francezi și invers și astfel a apărut stilul boho, care este un stil al libertății și al auto-exprimării. Astfel oamenii au început să se îmbrace nu după anumite reguli, ci după cum considerau ei de cuviință, respectând în același timp tradițiile propriului popor.

Stilul Boho are mai multe direcții:

— boho clasic;

— boho etnic;

— hippie boho;

— eco boho;

— boho-chic (plin de farmec);

— neo-grunge;

— boho victorian.

1.

2.

3.

4.

5.

Stilul boho include unele elemente – cheie precum stratificarea, decorul, accesorii masive, fuste lungi. Este prezentă dantela, volanele, franjurilor. Hainele sunt largi și încălțămintea foarte comodă.

6.

7.

8.

Femeile din întreaga lume apreciază acest stil datorită comodității, hainele nu restricționează mișcarea și ascund cu succes unele imperfecțiuni ale siluetei. Rochiile călduroase și comode, fustele extravagante, cardiganele lungi și accesoriile originale nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

9. 

10.

11.

Vă place acest stil? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!