Stilul Boho: idei feminine și fermecătoare pentru primăvara aceasta

Boho nu reprezintă doar un stil vestimentar, ci și o atitudine, un stil de viață. Portretul robot al unui boeme moderne ar putea fi următorul: iubește natura, are principii pe care le respectă, consumă alimente naturale și este o fire artistică.

Cuvântul Boho este o prescurtarea de la englezescul bohemian, boem în română. I se mai spune și boho-chic, boem sau chiar retro.

Piesele vestimentare specifice stilului Boho sunt pantalonii evazați, fustele și rochiile maxi, bluzele de tip ie, vestele și rochiile croşetate.

Imprimeurile sunt și ele un must have pentru o ținută Boho veritabilă: de la imprimeurile florale, la cele etnice, de la franjuri la volane.

Care sunt modelele de încălțăminte care se combină cu aceste ținute? Puteți purta cizmulițele de tip cowboy, balerinii, mocasinii și sandale cu șireturi.

Ţinutele în stil boho sunt și foarte accesorizate, spre marea bucurie a femeilor care au colecții impresionante de bijuterii, unele moștenite de la mama sau de la bunica. Dacă aveți asemenea comori, sunteți foarte fericită deoarece sunt foarte apreciate cele vechi, autentice, nu doar bijuteriile cu aspect învechit.

Se poartă brățările din piele, colierele cu pietre masive, colorate, inele masive precum şi cele în stil verighetă, colierele lungi cu pandantive sub formă de pene, semnul păcii, pietre colorate, cheițe etc.

Accesoriul preferat este pălăria cu boruri largi precum și coronițe de flori.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17. 

18.

După cum ați observat stilul Boho pune accent pe confort: pantofi cu toc mic sau cu platforma, rochii largi și vaporoase, păr natural sau prins lejer. Accesoriile includ brățări, ochelari de soare, curele, coliere precum și cercei, perle sau diverse bijuterii.

Tonurile și culorile folosite sunt naturale, fără nuanțe stridente de neon, roz sau portocaliu intens.

Vă place stilul Boho? Așteptăm comentariile Dumneavoastră!