Stil vestimentar pentru doamnele de după 40 de ani: recomandări și greșeli pe care ar fi bine să le evitați

Stilul vestimentar al doamnelor de după 40 de ani este, cu siguranță, diferit de cel al tinerelor fashioniste.

Iată care este secretul acestui stil elegant și modern.

Paleta de culori.

Indiferent de stilul ales, femeile de după 40 de ani pot alege nuanțe deschise și proaspete care au un efect de întinerire deosebit. Hainele bej, de culoarea nisipului, a lămâii deschise, albastru pal și alb pot deveni preferatele Dumneavoastră.

Gama pastelată este, de asemenea, perfectă.

Culorile suculente vă vor ajuta să vă reîmprospătați și să vă transformați ținutele, dar ar fi bine să le folosiți cu moderație, doar ca accent.

Pentru a părea mai suple optați pentru piese vestimentare de culori întunecate, dar nu uitați să le diluați cu nuanțe deschise în zona feței.

Imprimeurile sunt perfecte pentru a obține ținute stilate și originale. Optați pentru animal print, figuri geometrice și motive florale discrete.

Minimalism.

O greșeală comună pe care o comit doamnele de după 40 de ani este alegerea hainelor care nu corespund vârstei: o fustă sau o rochie mini, un decolteu prea adânc, niște imprimeuri infantile, nuanțe de roz prea aprinse etc.

Vârsta de 40 de ani este perfectă pentru a ne determina stilul. Minimalismul, spre exemplu, vă va surprinde prin eleganța și rafinamentul său. Ținutele laconice de o calitate excelentă vă vor ajuta să creați niște ținute elegante și frumoase, un indicator al gustului impecabil.

Denim.

Dacă aveți impresia că hainele din denim sunt doar pentru tineret, atunci puteți să vă schimbați părerea. Blugii, pe lângă faptul că sunt stilați, au și un efect de anti-îmbătrânire!

Pentru a obține niște ținute moderne alegeți modele monofonice cu o croială dreaptă. Nu vă fie teamă să combinați blugii cu articole vestimentare din alte stiluri precum o bluză fină și o pereche de pantofi cu toc stabil.

Încălțămintea și geanta.

Aceste componente vă vor ajuta să vă completați ținuta. Pentru a arăta impecabil alegeți modele de calitate.

O geantă de dimensiuni medii este perfectă. Nu este neapărat să alegeți doar culoarea neagră, încercați și alte culori care arată mult mai interesant.

Multe femei nu acordă suficientă atenție încălțămintei, optând, în primul rând, pentru confort. Dar, imediat ce vă veți informa despre tendințele modei, veți înțelege că estetica și comoditatea pot fi inseparabile.

Tendințe.

La momentul actual există haine pentru orice categorie de vârstă și stil, care ne permit să creăm niște ținute moderne.

Stiliștii ne recomandă să nu cheltuim o avere pentru îmbrăcămintea la modă, dar să investim în accesorii de calitate.

O curea de piele, spre exemplu, purtată cu un cardigan, cu palton, sacou sau rochie vă va ajuta să obțineți o ținută impecabilă.

Printre tendințele actuale se pot găsi întotdeauna culori la modă și imprimeuri. Culoarea albastră clasică, spre exemplu, vi se va potrivi perfect și se combină cu piesele vestimentare de bază.

Dacă sunteți minionă, ținutele monocrome vă vor ajuta să păreți mai înaltă.

Accente.

Indiferent de stilul pe care îl preferați, trebuie să includeți în ținutele Dumneavoastră niște accente la modă sub formă de accesorii de calitate.

O geantă elegantă și la modă va fi un accent perfect pentru ținutele alese.

Alte accesorii care vă vor completa ținuta: un ceas sau o eșarfă de cașmir sau de mătase.

Aspectul îngrijit. 

Dacă doriți să rămâneți tânără și atrăgătoare, ar trebui să vă iubiți și să acordați timp pentru procedurile de îngrijire. Nu există nici o îndoială că un machiaj delicat, o coafură modernă și o culoare frumoasă a părului sunt mult mai importante decât hainele pe car ele purtați.

Cheia unui aspect impecabil este și o manichiură îngrijită, absența capetelor despicate și a rădăcinilor cărunte ale părului, precum și un zâmbet cald.