Stilul italian pentru femeile trecute de 40 ani. Fii șic!

Este binecunoscut faptul că Italia ocupă un loc de frunte în lumea modei. Când mergi pe străzile italiene ți se creează impresia că oamenii de acolo au un simț al stilului înnăscut.

Pentru femeile trecute de 40 de ani stilul italian este interesant prin faptul că el poate crea o ținută destul de strictă, dar în același timp plină de feminitate și o eleganță deosebită.

Ținute în stil italian pentru femei trecute de 40

O trăsătură de mare preț a stilului italian este că garderoba este foarte funcțională și universală. Accentul pe modelele clasice face ca piesele vestimentare specifice acestui stil să alcătuiască niște combinații foarte variate. Așadar, veți avea nevoie de:

1. Rochii și fuste midi

Modelele scurte nu se ridică la același standard de confort și eleganță. Puteți alege modele cloșate, drepte sau de tip husă, dar în nici un caz nu cele voluminoase. Un element superb în ținuta dvs. ar fi fustele și rochiile dantelate.

2. Pantaloni

Optați pentru modele clasice de orice fel, evitând însă pantalonii prea strânși pe corp. Nu uitați de combinezoanele clasice, nu foarte deschise la culoare.

3. Blugi

Blugii tradiționali albaștri nu-și au locul în stilul italian, căci arată prea banal. În schimb pentru activitățile de zi cu zi puteți alege blugi de culoare albă, neagră, gri deschis sau albastru deschis.

4. Bluze, cămăși, pulovere

În stilul italian se pune accent pe bluzele de calitate, din cașmir sau alte stofe gingașe, împletite sau dantelate. Puteți avea în garderobă și 1-2 cămăși de nuanțe deschise.

Pentru perioada răcoroasă ar fi bine să aveți în garderobă pulovere ușoare și câteva modele de helancă. Nu se recomandă hainele cu un decolteu prea mare sau cu decorații țipătoare. Nici tunica nu se înscrie într-o ținută în stil italian.

5. Sacouri, jachete, veste, cardigane

Și aici se pune accent pe materiale gingașe și modele laconice, pline de feminitate. Sacourile și vestele clasice, fără decorații inutile, sunt o alegere perfectă pentru o ținută italiană.

Dacă acestea nu se încadrează în stilul dvs. personal, puteți renunța la ele complet în favoarea cardiganelor. În acest caz vă recomandăm să puneți accent pe talie cu ajutorul unei centuri elegante.

6. Haine călduroase

Și aici domnește clasicul: semipaltoane, blănuri cu un design laconic, pardesie ș.a. Practic orice haine călduroase în stil clasic, minimalist, în nuanțe neutre.

7. Încălțăminte

Balerini, mocasini, slipperi și altă încălțăminte comodă e perfectă pentru stilul italian de zi cu zi. În schimb trebuie evitate modelele în stil bărbătesc (oxford, loafers ș.a.).

8. Accesorii

Se pune accent pe funcționalitate: ceas, gentuță simplă de mărime medie sau un clutch pentru evenimente serale, pălărie. Dacă doriți să includeți și bijuterii, alegeți una singură, care să nu fie prea impunătoare.

Important! Pentru viața cotidiană se pune accent puternic pe funcționalitate și confort. Doar pentru evenimentele speciale se poate apela la un machiaj, decolteu, pantofi cu toc etc.

Gama de culori specifice stilului italian

Gingășia ținutei presupune folosirea unor culori calme. Iată de ce stilului italian îi sunt caracteristice culorile acromate, pastelate și naturale. Nuanțele țipătoare lipsesc cu desăvârșire.

Din imprimeuri se folosesc exclusiv modelele clasice: dungi sau carouri scoțiene, mai rar alte imprimeuri geometrice ușoare. Dar în același timp în ținuta dvs. nu trebuie să fie mai mult de o singură haină cu imprimeu.

Stofele moi și gingașe și accentul pe modelele clasice sunt principalele trăsături ale stilului italian pentru femei trecute de 40. Ați remarcat probabil că acest stil are niște limite destul de stricte, dar șicul, feminitatea și grația pe care le obținem merită tot efortul!