Știați de faptul că persoanele care plâng în timpul vizionării unui film sunt cei mai puternici?

Știați de faptul că, persoanele care plâng în timpul vizionării unui film sunt cei mai puternici? Oare care credeți că sunt motivele?

Dacă plângeți în timpul vizionării unui film, înseamnă că sunteți puternic din punct de vedere mintal. Lacrimile indică despre faptul că aveți o predispoziție pentru empatie. Empatia este o abilitate care vă permite să înțelegeți ce simte o altă persoană, prin proiectarea emoțiilor asupra dumneavoastră – realizați concluzii, analizând situația și comportamentul persoanei.

Un exemplu este personajul lui Deanna Troi, din serialul televizat ”Star Trek”. Aceasta a afirmat că ”generația următoare – o încarnare perfectă a unei persoane, care este nu numai drăguță, ci și capabilă să demonstreze empatie față de ceilalți.”

Plângând în timp ce vizionați un film denotă faptul că aveți abilitatea de a retrăi starea emoțională pe care o trăiește altă persoană, în funcție de situație și expresia feței. Deși înțelegeți că această durere aparține altcuiva, de exemplu, unui actor, știți ce ar însemna pentru dvs. Poate fi atât vătămare sau durere, cât și dorință sau bucurie. Același lucru veți simți și dvs, dacă aveți un sentiment de empatie bine dezvoltat.

Persoanele cu astfel de caracter ar trebui să fie puternice din punct de vedere mintal, deoarece astfel de izbucniri emoționale pot să epuizeze cu ușurință energia fizică. Acest factor este o aptitudine socială importantă, adesea ignorată sau pur și simplu subestimată. Predispoziția spre empatie vă va ajuta să reușiți în educație, carieră și relații.

Lacrimile în timpul vizionării unui film sunt asociate cu dezvoltarea emoțională, extraversiunea și stima de sine. Cercetătorii care studiază una astfel de comportament, au descoperit că persoanelor mai emotive li se asociau aceleași trăsături de caracter: empatie, feminitate, stima de sine și starea de stres suferit anterior. Femeile, care plângeau în timpul vizionării unui film, raportau cercetătorilor că le era trist. Bărbații acționau puțin mai diferit – dacă filmul le-a provocat lacrimi, nicidecum nu au observat conexiunea lor emoțională cu filmul.

Persoanele cu un spirit puternic se consideră capabile să preia rolul principal în interacțiunea socială, fapt ce contrazice chipului unui personaj care a provocat tristețe. Cu toate acestea, extrovertiții au surprins cercetătorii cu reacția lor la experiment. Cercetătorii au descoperit că trăsăturile caracteristice au fost asociate cu plânsul în timp ce vizionau filme despre puterea Eu-lui sau stima de sine, ce este o manifestare clară a unei persoane puternice.

Dvs puteți spune că oamenii care plâng în timp ce vizionează filme, au avantaje față de ceilalți. Semnalele emoționale bazate pe intonație, expresia facială sau a micro-expresiilor, va ajuta să identificați persoana cu care vă petreceți timpul sau cu care urmează să comunicați. Este o informație, după care specialiștii de marketing ar rămâne extrem de furioși, pentru că ea îi va ajuta să afle reacția publicului la orice produs.

Lacrimile în timpul vizionării unui film, este doar o parte din experiență pe care o au oamenii datorită concentrării complete. Într-un alt studiu, oamenii de știință au examinat iluzia unei proiecții a spectatorului în scenele filmului. Ei susțin că, deși știm că filmul nu este real, persoanele mai perspicace pot să-și dea seama că sunt pe ambele părți ale ecranului.

Acest conflict între prezența pe canapea și lângă un actor, poate face publicul să se simtă ”amețit”. Acesta este un sentiment anxios, dar într-o oarecare măsură plăcut. Acest fenomen este încurajat de mass-media, datorită filmelor 3D și a realității virtuale.

Iar dvs, deseori trăiți aceleași sentimente ca și personajul principal al unui film?