Știați de ce în Anglia sunt 2 baterii de lavoar separate și nu una singură, cum ne-am obișnuit noi?

Marea Britanie diferă de alte țări europene nu doar prin circulația pe partea stângă, ci și prin alte elemente culturale și sociale, printre care și bateriile de apă. Un turist neexperimentat va fi surprins în momentul în care va încerca să-și spele mâinile. Problema e că englezii nu au o baterie comună pentru apă caldă și apă rece, ci două baterii separate.

kn3.net

Tehnologiile contemporane permit utilizarea unor instalații foarte comode, însă locuitorii Albionului continuă să folosească în continuare două baterii separate pentru apă caldă și rece. Asta poate părea ciudat, dar există cel puțin 4 cauze importante care îi face pe englezi să păstreze această tradiție.

1. Cauza istorică

Cea mai mare parte a fondului locativ din Marea Britanie datează din sec. XIX – începutul sec. XX, ceea ce înseamnă că majoritatea clădirilor au fost ridicate până la apariția bateriilor comune. Înfăptuirea unor schimbări radicale în sistemul de furnizare a apei este o problemă destul de mare. Inițial sistemul a fost creat pentru furnizarea de apă rece, abia apoi a fost făcut și un sistem pentru apa caldă.

2. Cauza legislativă

În Anglia există o lege care interzice amestecul de apă caldă și apă rece. Ea are scopul de a proteja calitatea apei din țevile pentru apă rece, care este de fapt apă potabilă.

3. Respectarea tradițiilor

Pentru a-și spăla mâinile, britanicii astupă scurgerea lavoarului și deschid ambele baterii, apoi își spală mâinile ca într-un lighean. Ei nu au obișnuința de a-și spăla mâinile sub apă curgătoare. Vesela se spală în mod asemănător.

blogspot.com

4. Cauza economică

Englezii nu sunt un popor risipitor, de aceea ei încearcă să facă economii acolo unde este posibil. Și întrucât în Marea Britanie apa și gazul sunt niște resurse destul de scumpe, ei preferă să își spele mâinile anume în acest mod, care este mai econom.

Dar fiindcă noi, românii, suntem un popor obișnuit să găsească ieșire din orice situație, vă prezentăm o soluție alternativă și ecologică. Pregătiți-vă o astfel de sticlă dacă vă faceți drum în Anglia în timpul apropiat.

takprosto.cc

Distribuiți-le și prietenilor dvs. această informație ca să nu treacă printr-un șoc cultural atunci când vor ajunge în Anglia!