Știați că gândurile noastre ne influențează sănătatea? În acest articol veți afla cum se întâmplă asta.

În Orient se spune: „Cei mai răi dușmani ai omului nu i-ar fi dorit atâtea necazuri, câte îi pot aduce propriile gânduri”. Unul din cei mai renumiți vindecători din antichitate Avicena spunea: „Medicul are trei remedii în lupta cu boala – cuvântul, plantele și cuțitul”. Atrageți atenție -„cuvântul” este pe primul loc.

În unul din spitalele Parisului, un tânăr psiholog, și-a asumat riscul, făcând referire la medicul șef și i-a obligat pe pacienții săi să spună cu voce tare sau în gând de trei ori pe zi a câte 10 fraze „În fiecare zi eu mă simt mai bine și mai bine”. Aceste fraze să nu fie spuse mecanic, dar cât mai expresiv.

Ce credeți? Peste o lună pacienții acestui medic erau subiectul numărul unu de discuție între medici, apoi a întregii Franțe.

Fascinant! Grav bolnavii se însănătoșeau în timp de o lună, iar la alții a dispărut necesitatea de a face vreo intervenție chirurgicală.

Acum s-au adeverit cuvintele marelui învățat antic Paracelsus care spunea că minunile le face credința.

Sănătatea noastră este influența directă a gândurilor omului.

Nimeni nu pune la îndoială că există o legătură directă dintre starea fizică și cea psihică.

Cea mai bună protecție de orice boală, de orice infecție este credința puternică în sănătatea proprie și emoțiile pozitive – ne spune un psihoterapeut cu o experiență mai mare de 20 de ani. Emoțiile negative distrug. De exemplu, mânia provoacă afecțiuni ale sistemului digestiv. Supărarea duce la afecțiuni ale ficatului, pancreasului, provoacă colecistită.

Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei ne spune: exprimarea verbală a dragostei, simpatiei și admirației crește puterea de viață a celui căruia îi sunt adresate. Cuvintele urâte și rele micșorează energia interlocutorului.

Numărul bolilor ce țin de gândurile negative crește tot mai mult.

Pentru a face față acestora trebuie să urmați sfatul înțelepților antici – Bucurați-vă de viață, indiferent cât de grea ar fi ea!

Sănătatea, viața și soarta omului depinde direct de gândurile lui. Dacă vă gândiți la bine, așteptați bine. Dacă vă gândiți la rău, veți primi rău.

Gândurile noastre permanente devin convingeri că astfel trebuie sau poate să se întâmple. Această credință naște evenimente.

De aceea, din această zi începeți să gândiți pozitiv și fiți optimiști.

Niciodată să nu vă faceți griji pentru nimicuri.

Iată două reguli de aur ale unui cardiolog american, Robert Eliot – specialist în profilaxia atacurilor de cord și insuficienței cardiace.

Prima regulă: Nu vă întristați pentru nimicuri.

A doua regulă: Toate sunt nimicuri.

error: Content is protected !!