Știați că aveți la dispoziție doar 3 încercări pentru a vă îndrăgosti?

De-a lungul istoriei mulți filozofi au afirmat că fiecare om poate simți doar 3 tipuri de dragoste. Fiecare dintre acestea are un anumit rost și din fiecare noi trebuie să tragem o anumită lecție.

Psihologii contemporani afirmă că te poți îndrăgosti cu adevărat doar de 3 ori în viață.

Look Studio/Shutterstock.com

În adolescență toată lumea trece prin prima îndrăgostire. Unii o numesc “iubire ideală”. Ea seamănă mult cu o poveste și este plină de romantism.

Atunci noi credem cu tărie că sentimentul pe care îl avem este veșnic, de aceea suntem gata să trecem peste multe lucruri, să ne jertfim și să uităm de propriile interese. Problema unei astfel de relații este tocmai în idealismul ei, căci oamenii sunt imperfecți din fire și nu pot crea ceva ideal.

PKpix/Shutterstock.com

A doua iubire este, de regulă, cea mai dificilă. Ea ne face multă durere, dar reprezintă totodată și o lecție foarte prețioasă. Aici noi înțelegem deja cine suntem, ce ne dorim de la viață și de la o relație, facem greșeli și învățăm pe seama lor.

Amplitudinea sentimentelor fluctuează aproape zilnic de la dragoste la ură. Într-o clipă poți crede că ți-ai găsit sufletul pereche, iar o clipă mai târziu ai impresia că v-ați omorî unul pe altul dacă ați avea posibilitatea. De regulă astfel de relații sunt foarte “toxice”, căci lasă în sufletul nostru un gol imens, greu de reparat.

klublu/Shutterstock.com

A treia dragoste este cea pe care nu o mai așteptăm. Având experiențele triste din trecut, nouă ne vine greu să ne mai punem speranța într-o relație autentică.

Dar la un moment dat se întâmplă să întâlnim un om care schimbă radical viziunea noastră asupra relațiilor. Această relație este departe de a fi ideală, poate părea chiar nepotrivită pentru noi, dar cu toate acestea ea este plină de înțelegere și armonie.

Atunci vine momentul în care ne dăm seama că anume această relație e ceea ce am așteptat atâta timp, căci omul de lângă noi ne acceptă așa cum suntem. În această dragoste este totul: înțelepciune, experiență, sensibilitate, sinceritate, fidelitate, grijă și gingășie. Această iubire ne dă aripi și ne ajută să creștem!

E frumos să ajungi la acest al treilea tip de dragoste și ferice de oamenii care au trecut prin toate aceste experiențe având alături unul și același om!