În Spania o broască țestoasă de 1000 de kilograme a fost aruncată pe uscat. Minune sau momente de groază?..

Pe țărmul orașului Calella, Catalonia, a fost aruncată o broască țestoasă uriașă, ne comunică Porque No Se Me Ocurrio.

În momentul când a fost găsită de câteva persoane, reptila era deja moartă, însă priveliștea i-a lăsat pe toți fără cuvinte.

Cercetătorii au stabilit că această broască țestoasă (Dermochelys coriacea) cântărește aproximativ 700 kg.

Este deja a doua reptilă gigantică pe coasta Cataloniei. Prima țestoasă, de aproximativ 300 kg, a fost aruncată pe uscat pe o plajă din orașul Vilanova i la Geltrú la începutul lunii septembrie.

Broaștele țestoase cu spatele de piele se întâlnesc destul de rar în Marea Mediteraneană.

Pe parcursul a câteva sute de ani de cercetări au fost observate nu mai mult de câteva zeci de astfel de animale uimitoare.

Biologii presupun că apariția în ultima perioadă a broaștelor țestoase cu spatele de piele pe țărmul Spaniei poate însemna că în Marea Mediteraneană se ascunde un cuib întreg de broaște țestoase!

De obicei, acest tip de broaște țestoase locuiesc în apele tropicale lângă țărmul Americii de Sud, dar uneori înoată în zonele nordice.

Savanții consideră că ele aveau asemenea dimensiuni mii de ani în urmă, de aceea țestoasa uriașă poate fi numită dinozaur.

Broasca țestoasă care a fost găsită în Calella va fi transmisă pentru cercetări la Universitatea Autonomă din Barcelona.

Priviți acest video de la fața locului.

Dvs. ați găsit lucruri interesante pe malul mării?

error: Content is protected !!