Soțul s-a întors cu 3 zile mai devreme acasă. Este așa cum crezi, doar că mai rău!

Această familie era iubită și admirată de toți. Ea este o blondă naturală, frumoasă, picioare lungi, talie de zveltă. O femeie bună și primitoare.

El este un locotenent arătos, inteligent, curajos,și foarte atractiv.

Au fost mereu o familie unită și niciodată nu au dat motive pentru bârfe. Erau mereu împreună, se țineau de mână și niciodată nu au fost văzuți separați. Erau un cuplu model, trăiau în iubire și bunăstare.

De-a lungul anilor, sentimentele erau tot mai puternice, stârnind invidia altora. Timp de șapte ani între ei nu s-a iscat nicio ceartă doar că în ultima vreme, Mihai era încercat de un sentiment nou, gelozia.

Fiind un om puternic, soțul nu a permis ca să exteriorizeze acest sentiment, astfel arătându-se o persoană slabă.

Dar cine știe ce furtuni au izbucnit în adâncul sufletului locotenentului, văzând privirile altor bărbați, ascultând complimentele la adresa soției sale. Soția nu a observat îndoielile soțului ei și nici nu s-a gândit că soțul ar putea fi gelos. Dar iată că soțul era ca un vulcan care e pe care să erupă.

A venit ziua când vaporul trebuia să plece în larg. Ca de fiecare data, soțul și-a luat rămas bun de la soție, și-a sărutat fiul care încă dormea, și a promis că se va întoarce peste zece zile. Călătoria s-a dovedit a fi anevoioasă.

Din cauza unor probleme tehnice, în a 7-a zi, comandantul a ordonat întoarcerea navei în port. Supărarea lui Mihai i-a fost luminată doar de un singur gând: își va revedea familia mult mai curând decât de obicei.

Ca de obicei, în port s-au întors noaptea târziu. Mihai nici nu a vrut să mai stea cu colegii să sărbătorească revenirea, după cum le era tradiția. El doar voia să meargă acasă, la ai săi. Bucuros, s-a îndreptat spre casă, a urcat repede la etajul 3, dar deodată s-a oprit în fața ușii.

Era trecut de ora 1 noaptea si „toți dorm”, se gândi el. Acum, unica șansă era să deschidă foarte atent ușa. A băgat cheia în butuc și a răsucit-o foarte încet. În câteva clipe era deja în casă.

Spre dezamăgirea lui, soția încă nu dormea. Din dormitor a auzit niște sunete. În vârful degetelor, s-a dat mai aproape ca să vadă ce se întâmplă. Lumina ardea.

Scena pe care o văzuse o va tine minte pentru toată viața. I-a căzut cerul peste cap, totul se năruia. Acolo era un alt bărbat!

Cât timp a stat nemișcat, nu se știe. Dar când și-a recăpătat cunoștința pentru acțiunile sale, el nu mai răspundea. În protocoalele de poliție se numește: stare de tulburare psihică severă. Cuprins de furie, Mihai vrut să ia pistolul din centură, dar evident nu era acolo. Atunci s-a repezit la bucătărie si primul lucru ce a găsit a fost o furculiță.

O frumoasă furculiță de argint din setul care le-a fost dăruit la nuntă. Mihai, ținând în mâna arma rece, a intrat în dormitor ca o tornadă și s-a năpustit asupra bărbatului.

Nu pot să vă descriu strigătul bărbatului. Dar pot să vă zic că un veteran de război care a venit să-și viziteze fiul, într-un apartament alăturat, a supraviețuit blocadei din Leningrad și a luat cu asalt Berlinul, a spus că s-a trezit cu că cineva striga: Bomba! și a trezit întreaga familie care-l tot convingea în jur de patruzeci de minute, că nu sunt victime. Și deși mai târziu s-a culcat, s-a îndoit că totul a fost un vis.

Alți vecini la fel au fost treziți de țipătul de durere al bărbatului, iar un câine a urlat toată noaptea.
Mihai a ieșit din dormitor și avea doar un gând: să abandoneze casa care deja îi este străină, să se îmbete bine și dimineața să-și ia lucrurile.

La consecințe Mihai nu se gândi. În mod surprinzător, lumina era aprinsă în hol. Și acolo era soția lui, îmbrăcată în halat de casă și cu un prosop pe cap, frumoasă și seducătoare. Mihai stătea nemișcat. Cu greu a reușit să întrebe:

− Și cine e acolo?

Arătă tremurând spre dormitor.

− Fratele tău și soția lui. A venit în vizită și le-am cedat dormitorul, iar eu dorm cu fiul nostru. Dar, ce strigăte sunt astea?

− Înțelegi, asta e o furculiță.

− Și eu am făcut baie. După cum știi, presiunea apei ziua este slabă, dar noaptea este tocmai bună. Mihai, cred că s-a întâmplat ceva cu tine!

− Da, a spus Mihai și a leșinat.

Faptul că fratele lui trebuia să vină la ei în ospeție, că el are o soție blondă, că au trebuit să vină tocmai acum Mihai cu siguranță ținea aminte, dar a fost cuprins de gelozie.

În cele din urmă, totul s-a încheiat mai bine decât s-ar fi putut aștepta. Rana fratelui i-a fost cusută. Adevărul e că medicul a scos cu greu furculița, dar m-a felicitat pentru lovitura eroică.Medicul chicoti și a scris în cartel medicală că pacientul s-a așezat din întâmplare pe un cui.

În general, totul s-a încheiat bine. Familia a fost păstrată. Soții în continuare se iubeau, se țineau de mână și erau fericiți împreună. Și soarele strălucea, iar navele se îndreptau spre mare.

Soția a ascuns toate obiectele ascuțite, iar Mihai când se întoarce acasă sună la ușă timp și așteaptă să i se deschidă.

În ceea ce-l privește pe fratele lui Mihai și pe soția lui, aceștia l-au iertat, dar nu au mai rămas niciodată să înnopteze la ei…