Soțul a părăsit-o cu cvintupleți de șase luni. Dar ea a reușit să găsească puteri pentru a avea o viață fericită!

Alice și David sunt norocoșii care au devenit părinții de cvintupleți. Femeia de 37 de ani născut trei băieți și două fete perfect sănătoși. Ei mai au o fiică, iar când s-au născut cei 5 copii, casa lor s-a umplut de bucurie. Copiii au fost concepuți pe cale naturală!

 

Tânăra familie a primit din partea statului un apartament cu 5 odăi și o furgonetă. Chiar din primele luni de la nașterea soții și toți cei șase copii au devenit celebri: părinților dădeau interviuri, iar copiii erau fotografiați.

Chiar și în timpul sarcinii, tânăra mamă a început să se gândească, la sfatul colegei ei de cameră, ca să înceapă să scrie un blog. De fapt, anume această pasiune nocturnă, a salvat-o de la stările ei depresive.

La nici un an de când s-au născut cvintupleții, soțul lui Alice și-a făcut bagajele și a plecat. Și-a părăsit familia, iar Alice a rămas singură cu cei 6 copii. Reparația în apartament încă nu a fost terminată, și a fost nevoită să se mute împreună cu copiii ei la sat, iar indemnizațiile de maternitate și pensia mamei ei abia îi ajungeau de strictul necesar.

 

„După câteva săptămâni, soțul meu m-a anunțat că obosește în timpul zilei la serviciu, ca să se poată trezi și în timpul nopții.”

„Este greu pentru mine să vorbesc, dar am divorțat de el.”

„M-au susținut foarte multe persoane străine. Au colectat sume mari de bani pentru a ne ajuta financiar.”


În blogul ei și-a împărtășit experiențele și problemele legate de educația copiilor: ce faci când copiii sunt bolnavi în același timp, cum să îi dezvolți din punct de vedere fizic, cum să-i duci la psiholog. Despre David, fostul ei soț, a scris foarte puțin.

 

„M-a dezamăgit faptul că soțul meu s-a mutat după ce și-a luat documentele (nu le-am găsit imediat), cheile și computerul.”

Secretul ei de „supraviețuire” ca mama a șase copii a fost redus la 5 reguli esențiale.

1. Respectarea regimului.

2. Menținerea calmului.

3. Repartizarea sarcinilor.

4. Schimbarea periodică a mediului.

5. Momente de respiro pentru a se detașa și a prinde la puteri.

„Regimul a fost pus în practică chiar de când bebelușii au venit pe lume. Și am încercat să nu-l încalc.”

 

Tatăl nu a mai dat nici un semn: nu a comunicat cu copiii și nu i-a susținut financiar motivând gradul de invaliditate pe care îl are. Din fericire, blogul ei îi aduce venit pentru a-și întreține familia.

„Atunci când simt că cedez, încerc să mă mobilizez și să mă concentrez asupra a ceea ce trebuie să fac aici și acum. Și printr-un miracol situația nu este atât de rea precum pare, ajutorul apare de unde îl aștepți mai puțin.”

În ceea ce privește fostul soț, Alice nu îi poartă ranchiună și nici nu-l urăște.

„Am mai multe motive pentru a nu-l urî.”

Alice este un model demn de urmat. Să nu ne pierdem speranța și să luptăm pentru fericirea noastră!