Soții sunt o sursă dublă de nervozitate în comparație cu copiii. Iată motivul!

Deseori se întâmplă că bărbatul are doi copii, iar soția are trei, scrie Healthy Holisting Living. Sunteți de acord?

În unele familii se întâmplă că soția trebuie să educe nu doar copiii, dar și să-l dădăcească pe soț. Încercați să le intrați în voie tuturor, să-i hrăniți, să faceți curățenie după toți. Asta e tot ce trebuie să facă o femeie după serviciu sau în zilele de odihnă!

Care este motivul principal al faptului că femeia căsătorită arată obosită și epuizată? Copiii. Răspunsul este incorect. Toată vina o poartă soțul!

Iată rezultatele unui sondaj efectuat pe un eșantion de 7000 de femei căsătorite.

În mediu, fiecare mamă a apreciat nivelul stresului zilnic cu 8.5 din 10. O mare parte dintre femei (46 %) sunt stresate în mare parte din cauza soților, nu din cauza copiilor!

Iată alte câteva lucruri interesante din viața femeilor căsătorite:

  • Mama nu are timp îndeajuns pentru a face tot lucrul planificat pentru o zi.
  • 3 din 4 femei susțin că o mare parte din obligațiile de educare a copiilor și treburile casnice sunt puse pe umerii lor.
  • 1 din 5 mame afirmă că sunt stresate în primul rând din cauza că nu sunt ajutate de soți.

Paradox! Când soții își pierd soțiile starea lor de sănătate se înrăutățește, însă când femeile își pierd soții ele devin mai sănătoase și fac față mai ușor stresului și depresiei.

Toate sunt datorită faptului că bărbații se bizuie mai mult pe soțiile lor.

De ce soțiile sunt stresate din cauza soților?

1. Bărbații se eschivează de la obligațiile lor. 

Femeile se așteaptă la faptul ca soții să participe la treburile casnice și la educarea copiilor. Din păcate așteptările nu devin realitate.

Mai mult, femeile muncesc la egal cu bărbații și totodată sunt obligate să gătească după o zi lungă de muncă sau să-și asume toate grijile pentru copii.

Ce e de făcut? Vorbiți cu soțul despre repartizarea obligațiilor casnice! Faceți lista și repartizați sarcinile pentru o săptămână sau pe o lună. Încercați să creați calendarul obligațiilor la telefon sau la calculator. Astfel, nimeni nu va uita despre datele importante.

2. Soțiile nu au încredere în soții lor!

Probabil, partenerul dvs., într-adevăr, vrea să devină cel mai bun tată și soț. Însă problema constă în faptul că dvs. nu sunteți gata să încredințați soțului obligațiile casnice și educarea copiilor.

Ce e de făcut? Femeia nu trebuie să-și asume prea multe obligații. Desigur, uneori este mai simplu și mai repede să faceți totul singură. Însă, fiind în astfel de relații, va trebuie să faceți totul singură. Prețuiți timpul. Permiteți soțului să vă ajute”

3. V-a epuizat gospodăria. 

Includeți în relația dvs. mai multe momente romantice și plăcute. Uneori sunt foarte puține astfel de momente în cazul cuplurilor care trăiesc de mulți ani împreună.

Nu sunteți doar părinți, sunteți parteneri… Sunteți oameni! Încercați să aprindeți scânteia care a fost între voi la începutul relației!

Ce e de făcut? Faceți unul altuia mici surprize, petreceți mai mult timp împreună, priviți filme romantice, în timpul cinei vorbiți despre cum a trecut ziua, împărtășiți cu partenerul  gândurile și dorințele.

Fie ca legătura dintre voi să fie tot mai puternică. Acest lucru vă va ajuta să treceți peste toate greutățile și stările de stres.

Cum ați repartizat obligațiile în familia dvs.?