Sophia Loren a împlinit vârsta de 85 de ani: detalii interesante din biografia legendarei vedete de cinema

Sophia Loren este o adevărată legendă a cinematografiei. Este de o frumusețe rară, plină de farmec și eleganță.

1. Porecla din copilărie.

Adevăratul nume al vedetei este Sofia Villani Chicolon. S-a născut pe 20 septembrie 1934 la Roma, iar copilăria și-a petrecut-o în orășelul portuar Pazzuoli. Fiind înaltă și subțire, copiii au poreclit-o Scobitoarea. Apropo, în copilărie era foarte timidă și nu se considera deloc frumoasă.

2. Concurs de frumusețe.

De-a lungul anilor aspectul său s-a schimbat radical. Avea vârsta de 14 ani când a participat la un concurs local de frumusețe. Juriul a rămas impresionat de frumusețea sa și i-au oferit drept premiu un bilet la Roma unde o aștepta concursul „Miss Italia” unde, pe lângă faptul că i-a fost conferit titlul de „Miss Eleganță”, a făcut cunoștință cu producătorul de film Carlo Ponti.

3. Începutul unei cariere în cinema.

Începutul carierei sale a fost destul de anevoios. Avea pe atunci pseudonimul Sophie Lazarro. Mai târziu și l-a schimbat în Loren.

4. Faima mondială.

Anul 1954 i-a adus succesul mult așteptat datorită filmului „Aurul din Napoli”. Până la sfârșitul anilor 50, actrița a devenit vestită nu numai în cinematografia italiană, dar și în cea americană. Lista a fost completată cu filme precum „Mândrie și pasiune”, „Ferma”, „The Black Orchid”.

Filmul „La Ciociara” îi aduce, în 1962, primul Oscar. Iar în 1991 actrița a primit o a doua statuetă de aur pentru contribuția sa în cinematografie.

5. Filmografia.

A reușit, de-a lungul carierei sale, să joace în 98 de filme. Ultimul film în care s-a filmat a fost „The Human Voice” din 2013.

6. Unica sa dragoste.

În 1950, pe când avea șaisprezece ani, l-a întâlnit pe producătorul Carlo Ponti. Chiar dacă bărbatul avea pe atunci 38 de ani, s-au îndrăgostit unul de altul. Carlo, fiind catolic, i-a fost foarte greu să divorțeze de prima sa soție. Cu toate acestea, a reușit să obțină divorțul și s-au căsătorit în 1966.

7. Copii.

Sophia Loren apărea mereu în public fericită și cu un zâmbet pe față. Puțini oameni știau că actrița suferea din cauza că nu putea rămâne însărcinată și urma cursuri de terapie. Avea 38 de ani când a născut primul ei copil, Carlo Ponti Jr, iar în 1973 actrița a mai născut un băiat, pe Edoardo.

Sophia Loren are acum 85 de ani, dar rămâne în continuare una dintre cele mai frumoase femei.