Singuraticii nu sunt nefericiți. 7 curiozități despre cei cărora le place mai mult singurătatea

Cei care preferă să aibă un cerc mic de prieteni și cărora le place să petreacă timpul în singurătate, sunt considerați de cei din jur singuratici din obligație. Noi greșit considerăm că aceste persoane sunt foarte nefericite. În realitate, ei niciodată nu se consideră singuratici!

De regulă, singuraticii adevărați pot să se bucure de propria companie și conștientizează foarte bine care sunt calitățile și neajunsurile lor. Probabil, din acest considerent ei preferă să rămână în singurătate.

Să devii prieten al unei astfel de persoane este destul de dificil, deoarece ele sunt foarte atente cu cei din jur. Psihologii afirmă că oamenii care pot să prețuiască singurătatea au niște calități foarte bune. Noi multe de învățat de la ei!

Iată 7 trăsături unice ale persoanelor singuratice care îi fac niște personalități minunate!

1. Curiozitatea

Deși singuraticilor le place propria companie, acest lucru nu înseamnă că ei sunt timizi și introvertiți.

„Dacă persoana are capacitatea de a judeca, poate contempla soarele, luna și stelele și poate să se bucure de darurile pământului și apelor, el nu este singur și neajutorat.” (Epictet)

De fapt, aceste persoane sunt deschise pentru noi impresii și sunt în căutare permanentă de noi aventuri și evenimente. Pur și simplu ei au nevoie de timp pentru a-și aduna gândurile înainte de a intra în contact cu alte persoane.

2. Fidelitatea

Spre deosebire de cei care au nevoie permanentă de a fi în centrul atenției, singuraticii nu încearcă să se facă auziți. Însă de îndată ce ei găsesc pe cineva pe potriva lor, atunci devin cei mai fideli prieteni și iubiți la care nici nu ați visat.

„Dragostea este principalul motiv de a fugi de singurătate de care sunt măcinați majoritatea bărbaților și femeilor pe parcursul întregii vieți.” (Bertrand Russell)

Dacă un singuratic vă va accepta în viața sa, atunci vă va da tot de ce aveți nevoie. Acest lucru se referă la toate sferele vieții: relații, familie, prieteni și serviciu!

3. Cunoașterea de sine

Multe persoane se tem de propriile emoții, însă singuraticilor le place să le conștientizeze. Însușirea de a se înțelege și de a se accepta îi faceți persoane de succes!

„În singurătate fiecare se vede pe sine cum este de fapt.” (Artur Schopenhauer)

Întrucât ei își conștientizează foarte bine propriile sentimente, acest lucru le permite să-i înțeleagă mai bine pe cei din jur. Desigur, singuraticii pot să aibă și depresii și perioade de neliniște, însă ei de obicei privesc aceste stări drept auto-desăvârșire.

4. Autosuficiența

Singuraticii nu fac panică și nu fug de probleme. Ei sunt foarte puternici. Simțul lor de reflexie îi ajută să întâmpine astfel de situații cu demnitate.

„Singurătatea este soarta tuturor oamenilor înzestrați.” (Artur Schopenhauer)

Desigur, în situații concrete singuraticii, de asemenea, simt stări de încordare și stres, însă în loc să piardă timpul cu activități de distragere, ei pur și simplu se retrag ca să-și reîncarce bateriile.

5. Punctualitatea

Timpul este ceea ce singuraticii prețuiesc cel mai mult. Ei conștientizează foarte bine că anume punctualitatea este cheia succesului în viață. De aceea, aceste persoane niciodată nu întârzie, nu pierd timpul pe nimicuri și nimănui nu-i permit să facă acest lucru cu sine!

„Adevărata singurătate este prezența persoanei care nu te înțelege.” (Albert Habbard)

Din cauza capacității imediate de a depista „cronofobii”, singuraticii nu vor tolera în viața lor manipulatorii și amatorii „de a juca pe nervi”.

6. Toleranța

Persoanele care prețuiesc singurătatea, știu foarte bine că nimeni nu este perfect. Ei au înțeles demult că toți au nu doar neajunsuri, dar și modalități de a se perfecționa. De aceea, ei nu se supără, ci pur și simplu, îi acceptă pe cei din jur așa cum sunt ei!

„Omul evită, îndură sau iubește singurătatea în funcție de prețul propriului Eu.” (Artur Schopenhauer)

Singurătatea îi ajută mereu să conștientizeze de ce au nevoie ei de fapt. Aceste persoane sunt mereu sincere atât cu sine, cât și cu cei din jur. De asemenea, ei sunt gata să îi ajute pe cei apropiați să scape de propriile defecte!

7. Empatia

Singuraticii sunt foarte simțitori, de aceea ei pot să manifeste empatie față de ceilalți, la fel, ca față de sine însuși. Cel mai important este că ei nu se tem de singurătate, știu cum să facă față oricărei stări de tristețe.

„Cei care au o pisică, pot să nu se teamă de singurătate.” (Daniel Defoe)

Sensibilitatea deosebită a acestor oameni, îi ajută imediat să găsească partea pozitivă în orice situație negativă!

Adevărații singuratici întotdeauna își cunosc părțile lor puternice. Cei care pot să prețuiască singurătatea, înțeleg că niciodată nu vor fi singuri. Chiar dacă va fi ultimul om de pe pământ!

Persoanele singuratice respectă granițele altora și așteaptă aceeași atitudine. Dacă veți trece linia invizibilă, ei îndată vă vor da de știre. Oamenilor cărora le place singurătatea pot să ne învețe foarte multe. De exemplu, dacă nu vă prețuiți pe sine însuși, atunci nu-i puteți prețui nici pe ceilalți.