Sharon Stone: Femeia trebuie să-și cunoască propria valoare și niciodată să nu o facă cunoscută

Sharon Stone este cunoscută drept posesoarea celui mai înalt IQ din Hollywood. Ea deja are peste 50 de ani, însă această actriță extraordinară nu și-a pierdut simțul umorului și continuă să ofere perle înțelepte care conțin mult mai mult adevăr și povețe de viață decât sfaturile unor guru experimentați. Cel puțin referitor la femeia modernă și locul ei în această lume. Sharon Stone ne vorbește despre frumusețe, îmbătrânire, bărbați și familie.

Chirurgia plastică nu este pentru mine, dar eu nu judec femeile care recurg la aceste servicii. Dacă acest lucru vă face fericite, atunci de ce nu?

Nu voi ascunde faptul că am încercat să-mi injectez botox. Și nu o singură dată. Însă m-am oprit la timp, pentru a nu mă transforma într-unul din peștișorii de aur care colindă apele hollywoodiene. Din cauza botoxului toate actrițele au început deodată să semene una cu alta. Eu vreau să fiu eu însămi. Fie ca toți să vadă femeia în spatele căreia se află o viață de muncă intensivă.

În California locuiesc 400.000 de blonde vopsite cu nas asemănător, cu buze gigantice, cu implanturi în obraji și dinți imaculați. Cine crede atrăgător acest lucru?

În prima jumătate a vieții ai acea față cu care te-ai născut. În a doua jumătate, o ai pe cea pe care o meriți.

Femeia își schimbă de multe ori fața de-a lungul vieții. Este la fel ca coafura, nu putem fi întotdeauna cu aceeași. În timpul vieții noi ne dezvoltăm și ne schimbăm.

Învățăm și ne maturizăm. Privim altfel viața și viața ne privește altfel.

Chiar și cele mai scumpe produse cosmetice și cea mai scumpă coafură nu o poate face pe femeie frumoasă. Cele mai zvelte, cele mai interesante femei sunt cele care de-a lungul vieții au avut mai multe coborâșuri și urcușuri.

Ideea tinerii veșnice este un mit. Eu nu vreau să fiu o frumoasă care nu îmbătrânește. Eu vreau să fiu femeie care arată cel mai frumos posibil la anii ei. Ava Gardner a fost cea mai minunată femeie din lume. De ce? Ea nu făcea nimic cu sine însăși. Ea arăta ca femeile și niciodată nu a încercat să arate ca adolescentele.

Eu trăiesc cu aceeași sâni pe tot parcursul vieții.

Necazurile și problemele de sănătate prin care am trecut m-au obligat să fac ceea ce mă face nefericită și bolnăvicioasă.

O femeie cu adevărat frumoasă este întotdeauna blândă, atât față de sin, cât și față de cei din jur. Ea nu se implică în competitivitate, intrigi și bârfe. Expresia feței este mult mai importantă decât haina ei.

Dacă sunteți deșteaptă, atunci veți fi și frumoasă. Nu există femei urâte. Cineva este frumoasă precum trandafirul, altcineva este frumoasă precum cactusul.

Nu vă gândiți niciodată dacă sunteți sau nu frumoasă. Eu știu un truc magic: abilitatea de a crea iluzia atractivității. Atunci când o femeie intră într-o încăpere, cei prezenți reacționează la puterea și energia pe care ea o emană, dar nu la frumusețea ei.

La anii mei mă simt mult mai sigură și mai liniștită decât vreodată. Nu știu dacă este legat de starea sufletească sau de faptul că am devenit mai înțeleaptă. Dar cu vârsta deveniți mult mai selectivă privitor la cu cine și cum petreci timpul.

Pot fi cumpărată cu flori și o invitație la o cină. Îmi plac gentlemenii. Dar nu suport când îmi este subestimat intelectul. Cer respect față de mine însămi și vreau să simt respect față de partener.

Pot fi drăguță și plăcută, dar nu mi-e interesant. Să fii plăcut și drăguț nu este scopul principal în viață. Încerc să fiu sinceră atât cu mine, cât și cu cei din jur, dar nu este întotdeauna plăcut. Niciodată nu m-am străduit să fiu iubită de toți.

Oamenilor le este frică de mine, ei cred că pierd ceva și uită că pot găsi alte lucruri noi.

Cred că pentru o perioadă mare de timp oamenii nu știau cum să se comporte cu mine. Arătam ca barbie, aveam glas de chelneriță și spuneam lucruri scandaloase – era greu să accepte o astfel de combinație.

Este important ca oamenii care decid soarta altora să fie corecți, să manifeste empatie față de toți, dar nu selectiv.

Am impresia că m-am născut de 40 de ani. Nu aveam nici un an și am început să merg și să bolborosesc ceva. Mai târziu a fost mai rău. În primii ani de școală îi înnebuneam pe toți, puneam întrebări mature și ceream răspunsuri mature.

În viață nu contează cum cazi, contează cum te ridici.

Femeia nu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în lume.

Devenind budhistă, am înțeles că rușinea a fost inventată de om, în natură nu există rușine. Este o modalitate de manipulare.

Da, femeile pot imita orgasmul, dar bărbații imită relațiile. Mai bine să fiți singure, decât să vă simțiți singure lângă bărbatul nepotrivit.

În place să citesc scenariile culcată în pat.

Moartea mi-a bătut de mai multe ori la ușă, dar eu nu i-am deschis.

Ea m-a învățat să trăiesc într-un nou mod. Această bătaie în ușă m-a trezit.

Cândva femeile devin acei bărbați cu care au visat vreodată să se mărite.

Niciodată nu te culca cu cineva care are mai multe probleme ca tine.

Câțiva ani în urmă trebuia să fii vedetă ca să poți provoca un scandal, iar acum trebuie un scandal pentru a deveni vedetă.

Bărbații seamănă cu mixerul. De fapt, ai nevoie de cel puțin unul, dar nu este clar pentru ce.

Tot ce se vorbește de rău despre mine este minciună.

Prietenii mă numesc cățea, dar cu blândețe.

Femeia trebuie să-și cunoască propria valoare, dar să nu o arate niciodată.

O vedetă trebuie să aibă neapărat prieteni care erau prieteni încă înainte de a deveni renumită. Pentru a avea cine să o țină în frâu pe acea vedetă.

Deoarece fiecare vedetă este același om ca și toți ceilalți.

Am trei bărbați importanți în viață – cei trei feciori ai mei: Roan, Laird și Quinn.