Evitați aceste 10 greșeli de make-up, pentru a nu părea mai în vârstă!

Machiajul ar trebui să accentueze trăsăturile feminine. Un machiaj bine realizat poate întineri, însă greșelile de make-up au efectul opus.

Multe femei fac greșeli atunci când se machiază și nici măcar nu-și dau seama de acest lucru. Iată 10 greșeli majore pe care ar trebui să le evitați dacă nu doriți să arătați mai în vârstă decât sunteți.

1. Fardul de obraz

Fără îndoială, blush-ul aplicat incorect schimbă semnificativ machiajul. Nuanțele închise ale blush-ului vă îmbătrânesc. Din acest motiv, ar trebui să evitați fardurile mate și cele în nuanțe închise.

2. Farduri de pleoape în nuanțe maro

Aceasta este una dintre acele greșeli pe care aproape toate femeile le fac. Fardurile pământii vă scot în evidență culoarea ochilor, dar totodată evidențiază și oboseala pleoapelor și a privirii, iar un astfel de machiaj adaugă câțiva ani la vârsta pe care o aveți.

3. Conturul pe linia genelor inferioare

Conturarea liniei genelor inferioare cu creion negru îngustează vizual ochii și îngreunează pleoapele. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli de machiaj. Dacă doriți să creați impresia de gene stufoase, conturați spațiul dintre firele genelor.

4. Rimelul

Rimelul aplicat pe genele superioare scoate în evidență expresivitatea ochilor, pe de altă parte, rimelul aplicat pe genele inferioare accentuează ridurile din jurul ochilor.

5. Eyeliner-ul

Eyeliner-ul este mult mai dificil de combinat cu nuanța pielii în comparație cu alte nuanțe de eyeliner. Nuanțele de albastru, maro, verde sau violet arată mult mai natural. Aplicarea unui eyeliner de culoare neagră vă îmbătrânește.

6. Conturul foarte accentuat

Dacă credeți că un contur foarte accentuat pe pleoapa superioară vă crează o privire îndrăzneață, vă înșelați. Atunci când linia conturului este mai diluată, privirea este mai naturală și firească.

7. Rujul

Conturul pentru buze evidențiază forma buzelor și fixează rujul. Dar dacă nuanța acestuia nu coincide cu nuanța rujului sau a luciului, atunci nu numai că vă va îmbătrâni, dar poate părea vulgar.

8. Baza pentru machiaj

Folosirea din abundență a primer-ului nu numai că nu va ascunde defectele, ci are un efect opus, vă va arăta mai îmbătrânită.

9. Fondul de ten

Culoarea nepotrivită a fondului de ten adaugă 10 ani la vârsta dvs reală. Trebuie să alegeți un fond de ten care s-ar potrivi perfect cu nuanța pielii dvs.

10. Pudra

Un strat gros de pudră nu doar lipsește pielea de umiditatea necesară, dar și o îmbătrânește. Specialiștii recomandă aplicarea unui strat subțire de pudră numai pe bărbie și pe nas.

Fața unei femei este cartea ei de vizită! Evitați greșelile de mai sus și veți arăta întotdeauna impecabil!