Sfaturi simple, dar foarte utile pentru o curățenie perfectă

Dragelor, este pur și simplu o minune! Prosoapele nu mai au pete, bucătăria este impecabil de curată! Urmez aceste trucuri deja de mai mult de un an și le recomand tuturor pentru că sunt ieftine, eficiente și sigure.

Sfaturi utile

1. Curățarea faianței din baie

Aveți nevoie de 1/4 pahar de apă oxigenată, 1 linguriță de săpun lichid și 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecați toate ingredientele. Aplicați soluția pe faianță, lăsați să acționeze 10 minute și clătiți cu apă caldă.

2. Curățarea butoanelor de la aragaz

Aveți nevoie de bețișoare de vată, o periuță de dinți veche, amoniac. Înmuiați bețișoarele de vată în amoniac, ștergeți locurile murdare și îndepărtați murdăria cu periuța de dinți.

3. Curățarea hotei

Aveți nevoie de 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu și 1/2 pahar de amoniac. Într-o cratiță mare cu apă turnați bicarbonatul de sodiu și fierbeți, apoi puneți hota să se înmoaie.

Dacă după această procedură filtru nu se va curăța deplin, atunci puneți-o într-o soluție de apă și amoniac. Nu uitați să respectați regulile de securitate, îmbrăcați mănuși de cauciuc, mască și aerisiți încăperea.

4. Curățarea ceainicului

Amestecați oțet cu apă în raport de 1:2, turnați în ceainic și fierbeți.

5. Curățarea frigiderului

Ștergeți rafturile din frigider cu soluție din bicarbonat de sodiu și apă, iar frigiderul va fi mereu curat.

6. Curățarea prosoapelor de bucătărie

Fierbeți o găleată cu apă în care trebuie să turnați 2 linguri de clor uscat, un pahar de detergent și adăugați 2 linguri de ulei de floarea soarelui. În acest cocktail fierbinte înmuiați prosoapele uscate (doar uscate, fără înmuiere și spălare prealabilă) și murdare. Lăsați-le să stea până apa se răcește. Apoi trebuie doar să le clătiți.

Nu pot spune ce se întâmplă cu prosoapele în soluția care se răcește, fără fierbere și spălare, ce procese chimice au loc, dar după această procedură prosopul nu are nici o pată fie ceai, cafea, pete de grăsime și pastă de tomate. Folosesc această metodă mai mult de un an și nu am observat ca prosoapele să se deterioreze mai repede.

Iată o altă modalitate de curățare a prosoapelor. Am rămas pur și simplu uluită. Niciodată nu am văzut un truc mai eficient.

Toate petele au dispărut, culoarea a devenit mai intensă de parcă abia l-am cumpărat.

Soluția este pur și simplu primitivă, chiar și ingredientele.

Prosoapele de bucătărie și alte lucruri de acest fel care au multe pete de grăsime se curăță cu ajutorul muștarului. Aveți nevoie de 2 linguri de muștar care se dizolvă într-un litru de apă fierbinte și lăsați să se răcească. Strecurați, diluați soluția în cantitatea de apă necesară și înmuiați prosoapele pe toată noaptea. Apoi se spală în mod obișnuit.

Prosoapele se vor înălbi și se vor dezinfecta, iar culoarea desenului va fi mai intensă. Rufele albe îngălbenesc de la uzură și spălare. Sfat, cum să înălbiți lenjeria spălată, pur și simplu, în soluția de muștar cu apă se adaugă amoniac.

Chiar și hainele mai vechi după câteva proceduri vor „întineri”. Hainele de mătase și lână se înmoaie în soluție de 10 litri de apă, 50 g de detergent, 6 linguri de sare, o lingură de amoniac și aceeași cantitate de apă oxigenată.

Hainele se lasă înmuiate timp de cinci ore, după care se spală la un ciclu delicat.

Ciorapii și colanții se înmoaie în apă caldă în care se adaugă 2 linguri de acid boric. Este cea mai bună profilaxie de ciupercile bolilor. Dar puteți să-i fierbeți în apă cu detergent. În acest mod puteți albi tricourile. Ulterior se spală în mod obișnuit.