Sfaturi utile: cum să alegi un dulap pentru un apartament mic.

Dacă vă doriți ca locuința dvs să fie confortabilă și primitoare, este important să luați în calcul fiecare detaliu astfel ca totul să fie funcțional, dar și estetic. Locul lucrurilor pe care nu le folosiți zilnic, este în dulap.

Ce e de făcut în cazul în care în locuința dvs nu aveți suficient spațiu pentru a monta un dulap? Pentru a găsi un loc potrivit pentru un dulap, vă îndemnăm, în primul rând, să nu mai considerați, că acesta face parte din categoria mobilei „gigantice”, care trebuie neapărat să stea lângă un perete și să ocupe o jumătate de cameră.

Iată câteva sfaturi utile pentru a alege dulapul perfect pentru apartamentul dvs.

Cum alegeți dulapul potrivit

Înainte de a cumpăra un dulap, trebuie să vă gândiți care e destinația lui, să faceți măsurători, să alegeți un loc pentru el și doar în ultimul rând să-l cumpărați. Cel mai bine este să încredințați alegerea dulapului unui designer. Iată câteva idei pe care i le-ați putea sugera:

1. Acest mobilier îndeplinește o funcție dublă: este și perete, și dulap. În compartimentele închise puteți păstra obiecte de uz casnic, iar pe rafturile din exterior cele lucrurile care au un rol decorativ.

2. În multe apartamente există spațiu gol sub pervazul ferestrei și lângă fereastră. Dacă nu aveți un calorifer sub pervaz, acest spațiu poate fi utilizat pentru a monta dulapuri mici.

3. O altă opțiune este de a improviza lângă geam un dulap etajat, cu multe rafturi și sertare.

4. Nu renunțați la amplasarea tradițională a dulapului, de-a lungul peretelui. În plus, în cazul în care optați pentru uși cu oglinzi, cu ajutorul acestora, vizual se va mări spațiul camerei.

5. De asemenea, puteți alege un dulap în colțul camerei, adăugând câteva compartimente deasupra patului.

6. Puteți folosi din plin spațiul de lângă fereastră. De exemplu, puteți să-l transformați într-o zonă de odihnă.

7. Este deosebit de important cum montați dulapurile în baie, unde fiecare centimetru este prețios. Foarte răspândit este modelul dulapului suspendat deasupra mașinii de spălat.

8. Un astfel de dulap îl puteți monta și în toaletă. În acest dulap puteți stoca toate produsele chimice, hârtia igienică și alte articole de uz casnic.

9. În dormitor puteți folosi spațiul nu doar de lângă pat, ci și deasupra acestuia. Aici puteți păstra lenjeria de pat, pernele, păturile.

10. Optați pentru un dulap unghiular, dacă nu dispuneți de suficient spațiu.

11. Nu uitați de balcoane și de logii. Cu siguranță puteți amplasa acolo un dulap cu rafturi și sertare. Cel mai potrivit ar fi să montați un dulap în logie. Nu încărcați prea mult dulapul de la balcon.

Mărimea dulapului depinde de spațiul din locuința dvs. Încercați să-i găsiți un loc astfel, încât acesta să ocupe cât mai puțin spațiu posibil, dar în același timp să fie funcțional.

Pe lângă funcționalitate, dulapul trebuie să se combine armonios cu mobilierul locuinței dvs.

Vă sunt pe plac aceste idei?