Sfatul specialistului: cum să fii o femeie elegantă “trecută de…”

Cu cât mai mult înaintezi în vârstă, cu atât mai greu îți este să observi trecerea într-o nouă etapă a vieții… De aceea ar fi minunat să găsești o perioadă de respiro, în care să analizezi toate schimbările care au venit în viața ta.

E greu să conștientizezi că ai 50-60 de ani, iar nu 25-30. Totuși e important să găsești splendoarea vieții indiferent de vârstă!

În tinerețe este apreciată naivitatea, infantilismul… După 50 de ani calitățile specifice unei domnișoare tinere se transformă în demnitate, statut, feminitate matură.

Stilurile elegante, pline de feminitate și de gust rafinat sunt perfect pentru această vârstă.

Un mare avantaj al vârstei înaintate este că prioritatea nr. 1 în vestimentație este confortul. După 50 de ani e foarte ușor să accepți încălțăminte fără toc, cum ar fi balerinii, espadrilele ș.a.

Iată o listă cu încălțămintea ce se potrivește fiecărui stil vestimentar:

1. Mocasini: stil marinăresc

2. Loafers: stil business

3. Oxford: stil dandy

4. Espadrile: stil safari

5. Pantofi cu toc mic: stil englezesc

6. Ghete Chelsea: rock-șic

O calitate esențială când ești “trecută de” este experiența. Toată atitudinea, gesturile, manierele și, bineînțeles, hainele dvs. sunt foarte fine, calculate și pline de eleganță.

Această experiență vă spune că e mai bine să ai mai puține haine, dar mai calitative:

  • Din stofe bogate (mătase, catifea, sifon, cașmir etc.)
  • Cu o croială de înaltă calitate, care se așează ideal pe figură.
  • De culori rare și foarte elegante (bordo, smarald, ivory, albastru regal etc.)

Și, bineînțeles, accesorii alese despre care trebuie să știți următoarele:

1. Procurați accesorii de înaltă calitate. O gentuță foarte elegantă poate umple de șic cea mai simplă ținută.

2. Optați pentru modelele clasice, care nu se demodează niciodată și vă pot servi o perioadă îndelungată fără a-și pierde eleganța. În plus accesoriile clasice se asortează perfect practic cu orice vestimentație.

3. Dacă aveți un stil vestimentar reținut, puteți alege accesorii care ies mult în evidență. Și viceversa: o ținută mai deschisă ar trebui decorată cu accesorii reținute.

Un accesoriu ideal la această vârstă ar fi o eșarfă de mătase, care ar sublinia și gustul dvs., și feminitatea, și rafinamentul.

 

În general e mai bine să aveți în garderobă accesorii mai stridente pe care să le combinați cu haine mai reținute. În acest fel veți putea să vă creați ușor propriul stil unic și irepetabil.