Semnul pe care îl așteptai demult de la viață

Ați auzit vreodată expresia ”Dacă Dumnezeu vrea să ne spună ceva, El mereu găsește o cale de a o face. Prin intermediul altor oameni, texte, semne, pe care ni le trimite în cale”? Anume acestea sunt semnele de la viață, ce reprezintă răspunsuri la întrebările noastre, la rugămințile și temerile noastre.

Înainte de a citi acest text, gândește-te bine și răspunde-ți la întrebarea ”Sunt pregătit? Îmi doresc să schimb ceva din viața și lumea mea spre bine?” Dacă răspunsul este da, atunci așeză-te comod și pregătește-te.

Începând de azi, viața ta se va schimba radical.

Trebuie să te avertizăm că vor fi schimbări care vor durea, dar care, în final, îți vor aduce fericirea și pacea mult dorite. Pentru aceasta va fi nevoie să înveți, cu râvnă și luciditate, câteva lecții importante, să le treci prin tine, pentru a nu le uita niciodată și pentru a nu te mai abate nicicând de la calea cea dreaptă. Ești pregătit?

Lecția 1

Vei fi mereu parte a echilibrului vieții

Vrei sau nu, niciodată nu vei putea să ai succes, fiind împotriva lumii. ”Eu sunt bun, iar lumea din jurul meu e rea!”. Această poziție nu este decât un infantilism, capriciul unui copil nematurizat. Dacă te înconjoară oameni, circumstanțe negative în raport cu tine și aceștia te influențează negativ, este pentru că tu ai permis să se întâmple asta. Nimeni nu este vinovat – nici părinții, nici prietenii, nici rudele, nici statul, nici măcar secolul -, ci tu însuți porți responsabilitatea pentru asta.

Nu ești o victimă a circumstanțelor, ci scenaristul acestei perioade din viața ta. Și aceasta nu ți-a reușit. Și stă în puterile tale să schimbi situația. Totul în viața asta poate fi schimbat, în afară de moarte. Important să-ți înveți lecția: PROPRIA VIAȚĂ, AȘA CUM ESTE, ȚI-O CREEZI SINGUR!

Lecția 2

Poți deveni cel care vrei să devii

Societatea modernă ne insuflă stereotipuri potrivit cărora, pentru a deveni o persoană de succes, trebuie să ai părinți influenți, mulți bani, un sponsor, timp liber, ș.a.m.d. E o prostie! O spune o mamă singură, care își crește copilul fără nici un ajutor de la nimeni, care acum un an își număra ultimii bănuți, încercând să iasă din datorii colosale de ordinul miilor de dolari și care căuta, pe forumurile de mame, scutece gratis…

A trecut un an. Acum am afacere proprie, ce se dezvoltă cu succes, iar eu privesc cu încredere spre viitor. Știi ce m-a ajutat mult? Munca, munca și iar munca. Am muncit până am uitat de mine, la un moment dat. Iată ce de acum îi privesc zâmbind pe cei care-mi spun că ar face ceva, ar lucra, ar crea, dar nu au timp, bani sau pile. Absurd! Ceea ce nu au e o motivație reală. În schimb, lenea e ceea ce îi caracterizează. Ține minte pentru totdeauna: POȚI SĂ FACI CEEA CE VREI SĂ FACI, SĂ DEVII CEEA CE VREI SĂ DEVII, DOAR DACĂ VEI LUCRA LA VISUL TĂU!

Lecția 3

Tu ești creatorul propriei tale realități

Condiția e însușirea lecției 2. Bineînțeles, fără credința în propriul vis, fără vizualizarea scopului final, tot ceea ce poți să faci este să bați pasul pe loc, iar rezultatele minore să-ți pară incredibil de mărețe sau, în general, să mergi nu într-acolo unde îți dorești cu adevărat.

Ia aminte: NU ASCULTA DE NIMENI, NICI DE RUDE, NICI DE PRIETENI, NICI DE COLEGII DE SERVICIU, DE NIMENI! Ai un scop, mergi către el!

Există o istorie la acest capitol, ce are și confirmare științifică, despre o găleată de crabi. Dacă un crab din acea găleată, plină cu crabi, va încerca să iasă, atunci ceilalți crabi îl vor trage înapoi, în loc să se ajute reciproc să iasă din găleată. În viață, cu regret, se întâmplă exact același lucru!

Vei primi sfaturi de tot felul, de la toți, fără excepție. Cei ”bine intenționați” vor fi oripilați de ceea ce faci tu din viața ta fericită și mediocră, vor fi uimiți de faptul că încerci să faci ceva, că doar ”un om simplu și mic nu va fi niciodată în stare să atingă culmile”. În acest caz, sfatul meu este: MERGI ÎNAINTE ȘI NU PRIVI ÎN PĂRȚI, MERGI CU ÎNCĂPĂȚÂNARE SPRE VISUL TĂU MĂREȚ! Altfel nu vei reuși! Numai tu știi cine îți dorești să devii și, cu siguranță, vei deveni!

Lecția 4

Uită de frici

Nu va fi ușor. Va fi îngrozitor chiar. Pentru că vei începe o nouă filă a vieții tale. Pentru că toți cei din jur vor striga: ”Oprește-te, nebunule! Ce faci?!” Fii sincer cu tine. Asta te va ajuta să depășești orice frică impusă din exterior. TE-AI HOTĂRÂT – ACȚIONEAZĂ! Uită de frica de insucces, uită că ceva ar putea să nu funcționeze, uită cât efort te va costa… Pur și simplu, UITĂ!

Lecția 5

Fii gata să înveți mult

Cine a spus că drumul spre atingerea scopului propus va fi ușor? Pentru a realiza ceva măreț e nevoie de un constant proces de autodepășire și autodesăvârșire. E nevoie să înveți mereu! Da, e banal, dar așa este!

Visezi să călătorești? Începe să studiezi limbile străine. Îți dorești să fii președinte? Atunci începe să citești literatură de specialitate, despre sistemul de partide, economie, legislație, înscrie-te la cursuri de artă oratorică, găsește un partid care îți răspunde concepțiilor politice și devino membru activist, în cele din urmă! Îți dorești să câștigi bani, fără să fii nevoit să pleci de-acasă? Urmează cursuri online de social media marketing, copywriting, web design sau orice alt domeniu ce te interesează. Dar te avertizez: VA FI NEVOIE SĂ ÎNVEȚI MULT ȘI CONSTANT!

Lecția 6

Luptă mereu cu cel mai mare dușman al tău

Când vei începe să te miști în direcția cea bună, știi care va fi cel mai mare dușman al tău? Tu însuți! Vocea ta interioară își va șopti mereu, ca un trădător ”La ce îți trebuie? La ce bun toate acestea? Ai obosit atât de tare, lasă totul pe mai târziu! Ești indispus, ai atâtea probleme, mai bine privește un film, că doar meriți și tu o oră de relaxare…”

Aici e cazul să-ți spui cu fermitate ”STOP!” Ia aminte: lenea e cea care vorbește acum. Ignoră cu desăvârșire această voce interioară și continuă să faci ceea ce făceai.

Și reține: DACĂ NU VEI FACE NIMIC PENTRU A-ȚI ATINGE SCOPUL SAU NU VEI FACE ÎNDEAJUNS, NIMENI NU VA FACE ASTA PENTRU TINE! Iar rezultatele depind doar de hotărârea ta de a merge mai departe.

Uită ce vârstă, statut social și venit ai. Cred că nici nu are rost să vorbesc despre câți oameni există în lume, care au atins succesul la vârste înaintate.

Lecția 7

Apreciază-te chiar și pentru cele mai mici rezultate și succese

Crede-mă, acest lucru e absolut necesar. Chiar dacă azi ai acordat doar 5 minute activității tale, oricum meriți o apreciere. Căci vor fi mulți cei care sunt gata să te critice și să-ți dea sfaturi despre cum ar fi mai bine. Iar cei care se vor bucura sincer de succesele tale vor fi, fie extrem de puțini, fie nici unul. Iată de ce, NU TE JENA, APRECIAZĂ-TE SINGUR.

Știi, aproape că ai câștigat. Ai decis să-ți schimbi viața și nu oricine e gata de asta. Sunt sigură că ție, da, anume ție, îți va reuși. Crede în tine și în puterile tale!