Iată cum să recunoști cu ușurință un fond de ten necalitativ

Cum să determini care fond de ten este sau nu mai calitativ sau pur și simplu nepotrivit? Prietenele mele mă întreabă uneori „Cum să înțeleg că el nu este bun dacă nu mă pricep? Poate eu nu-l folosesc corespunzător și el de fapt este bun!” Din cauza faptul că trebuie să răspund mai des la această întrebare, m-am gândit să scriu un răspund complet și pentru cititoarele noastre.

Culoarea fondului de ten

Există mai mult modalități să alegeți corect un fond de ten. Chiar și profesioniștii au păreri împărțite. Cele mai populare locuri pentru a verifica culoare sunt: pomeții, gâtul și nasul. Culoarea poate i schimbată cu ajutorul unui corector – un pigment special care colorează fondul de ten.

Fondul de ten se oxidează

Oxidarea înseamnă schimbarea culorii după aplicare. Cum se determină acest lucru? Aplicați o picătură de fond de ten pe mână, așteptați puțin și aplicați încă o picătură. Comparați-le culorile. Dacă ambele sunt de aceeași culoare, atunci e bine, dacă ultima picătură este mai deschisă înseamnă că se oxidează. Acest lucru este rău, deoarece nu puteți determina culoarea finală a machiajului.

De asemenea, oxidarea poate avea loc ca urmare a intrării în contact cu alte produse cosmetice de îngrijire. Pe mână, din păcate, nu puteți verifica acest lucru.

Fondul de ten se scurge împreună cu transpirația și eliminările de pe piele

Acest lucru ne spune că fondul de ten este nepotrivit, iar nu necalitativ! Problema poate ține de îngrijire, baza machiajului și consolidare machiajului.

Soluția: hidratare intensă, bază rezistentă, fond de ten rezistent și fixarea machiajului cu pudră-spray. Cea mai bună soluție este să renunțați la fondul de ten în timpul verii în favoarea sănătății copilului.

Fondul de ten se face cocoloși

Acest lucru se poate întâmpla din mai multe cauze. Hidratare insuficientă, bază necalitativă sau lipsa acesteia, precum și componența propriu-zisă a fondului de ten. Din păcate, puteți afla cauza doar prin metoda excluderii.

Fondul de ten evidențiază pielea exfoliată

Aici problema ține doar de exfoliere. Trebuie să pregătiți corect pielea pentru machiaj.

Fondul de ten nu se aplică uniform

De regulă este vorba de instrumentele și de mișcările cu care se aplică fondul de ten. Dacă fondul de ten este prea dens, atunci îl puteți dizolva pentru o aplicare mai fină. Spre exemplu, cu ulei, gel, bază pentru machiaj. Cel mai bun dizolvant îl veți găsi doar experimentând.