Șeful era iritat că toată lumea alerga pe hol, de aceea a montat o pardoseală cu iluzie optică

Iluziile optice reprezintă o adevărată artă. Ele ne fac să credem în ceva ce de fapt nu există. Anume un asemenea efect l-a avut creația companiei britanice Casa Ceramica, specializată în producția de plăci ceramice. Structura incredibilă a acestei pardoseli creează iluzia că ea este reliefată și ondulată.

Pardoseala este expusă în unul din show-room’urile companiei din Mancheste (Regatul Unit), unde orice doritor poate vedea cu ochii săi iluzia optică și chiar poate merge pe această suprafață neobișnuită. Duncan Cook, proprietarul Casa Ceramica, spune că a optat anume pentru un astfel de design pentru show-room din motiv că oamenii de multe ori alergau pe acolo și chiar se întâmpla să lunece și să cadă.

Construcția e alcătuită din 400 de plăci ceramice, fiecare din ele fiind tăiată separat. Ornamentul obținut creează impresia că în mijlocul încăperii este o denivelare adâncă. Dar de fapt suprafața este perfect plată!

Și mai uimitor este faptul că iluzia optică poate fi văzută doar dinspre intrarea în show-room. Dacă veți face câțiva pași și veți urmări atent decorația pardoselii, denivelarea nu va mai fi vizibilă.

Cei din Casa Ceramica afirmă că sunt pasionați de dorința de a depăși orice așteptări cu privire la modul în care pot fi utilizate plăcile ceramice, iar ideea iluziei optice este doar unul din proiectele lor îndrăznețe.

În afară de aceasta compania a făcut o comandă pentru pictorița Myro Doodles ca ea să decoreze show-room’ul cu citate din Alice în Țara Minunilor.

În plus în filmulețul de mai jos puteți vedea procesul amenajării unei astfel de pardoseli. Mereu e interesant să vezi cum se creează capodoperele!

Iată cât de valoroasă poate deveni o simplă idee dacă e pusă în practică de oameni cu dedicație! Ați vrea să aveți o astfel de iluzie optică în casa dvs.? Împărtășiți-ne impresiile dvs. în comentarii!