Secretul adorației feminine! Sfaturi utile de la Ives Saint Laurent.

Moda are nevoie de un artist! Ives Saint Laurent a început să deseneze de când a învățat să țină creionul în mână. Deja la vârsta de opt ani el îmbrăca păpușile în costumele confecționate chiar de el din cârpe vechi. Visând să devină un mare creator, Ives a ieșit din anonimat la vârsta de 17 ani: designul unei rochii negre, create de el, s-a dovedit a fi cel mai bun, în cadrul unui concurs serios, devastând chiar și modelul rochiei create de Karl Lagerfeld.

Tânărul designer a fost invitat să lucreze împreună cu Christian Dior și astfel s-a început cariera sa în modă, pentru ca mai târziu să fie numit Regele-soare.

Mulțumită lui Yves Saint Laurent, a dispărut linia clară care delimita vestimentația bărbătească de cea a femeilor. În smoking, cizme înalte și în pantaloni, femeile au început să se simtă mai libere și mai încrezătoare. Timp de 40 de ani acest bărbat uimitor a activat în domeniul modei, investind multă dragoste și dăruire în tot ce a făcut. Atitudinea sa față de lucruri, femei și viață în general, a fost uimitoare!

– Cele mai elegante costume trebuie să fie, fără îndoială, de culoare neagră. Culoarea neagră îl uimea pe Yves Saint Laurent. El nu era un fan al bijuteriilor mari sau strălucitoare și acest lucru ar trebui să-l învețe multe din femeile moderne. Ochelarii cu rame mari de culoare neagră – accesoriul lui preferat. Ives era fanul ochelarilor de soare și recomanda ca aceștia să fie prezenți în orice ținută. O picătură de parfum, în viziunea lui Saint Laurent, înseamnă mai mult pentru o imagine, decât bijuteriile scumpe din metale prețioase.

– Garderoba este un stil de viață. Dacă o persoană este cu adevărat interesată de felul în care se îmbracă, trebuie să fie atentă mereu: o privire întâmplătoare la o vitrină, poate fi fatală și vă puteți alege cu o haină, care nu vă va înfrumuseța deloc. Ives prefera jachetele și recomanda nu doar bărbaților să le poarte, dar și femeilor. Liniile drepte în haine, proporțiile neobișnuite – sunt un semn al unei viziuni avangardiste și se referă nu doar ceea ce ține de haine dar și la stilul de viață. Saint Laurent afirma, că tot ce facem trebuie să fie în armonie cu tot ce purtăm.

– Perfecțiunea – este ceea spre ce trebuie să tindem. Ives Saint Laurent nu urmărea senzațiile și inovațiile, el muncea din greu pentru a crea ținute unice. Hainele lui erau nu doar perfecte din punct de vedere estetic – Ives aprecia și latura practică. Designerul avea sentimente deosebite față de blugi: „În ei există expresie, modestie, atracție, simplitate – tot ceea ce sper să fie și în hainele create de mine.”

– Îmbrăcați-vă ca un om. „Simt o durere fizică când văd o femeie, care cu propriile mâini s-a transformat într-o victimă a modei și arată ciudat și ridicol.” Saint Laurent nu a fost doar unul din legiuitorii modei dar și un reprezentant al boemei. El se interesa de viață și de artă în toate formele! După ce a creat costumele pentru filmul ”Beauty of the day” de Luis Bunuel, artistul a împrietenit pentru totdeauna moda franceză cu lumea cinematografiei. O persoană limitată nu poate fi frumoasă prin definiție, considera Ives.

– „Cele mai bune haine pentru o femeie sunt brațele unui bărbat care o iubește. Dar pentru acele femei care sunt lipsite de o astfel de fericire, sunt eu!” Saint Laurent a devenit primul narcis în lumea modei: acest om a știut să se iubească. După ce a creat o serie de parfumuri, pe care le-a numit în cinstea sa, el s-a lăsat fotografiat pentru publicitate complet gol. Un pas foarte provocator în anul 1971… Ives recomanda tuturor femeilor să nu caute fericirea în dragoste, care are tendința să treacă sau este uneori nefericită. Este mult mai simplu să vă bucurați periodic cu haine și produse cosmetice noi și să primiți dragostea doar ca un bonul plăcut.

– O rochie superbă nu trebuie purtată de două ori. Ives Saint Laurent recomanda femeilor să nu economisească banii pentru o ținută impecabilă, dacă intenționează să participe la un eveniment foarte important. A vă simți confortabil și a arăta nu mai rău decât alții – este o regulă obligatorie. Femeia este o creatură frumoasă și acest lucru nu a fost negat niciodată de designerul, care a introdus moda pentru androginie și a îmbrăcat femeile în pantaloni. O femeie îndrăgostită este dincolo de orice concurență…

Moartea lui Saint Laurent a devenit sfârșitul unei epoci minunate pentru moda franceză. Tehnicile sale, precum rochiile în formă de trapez și smokingul pentru femei, se bucură până în prezent de o popularitate incredibilă. „Aș fi fericit în paradis doar cu condiția ca îngerii să fie îmbrăcați cu gust și să poarte nimbul cu grație”, – și-a exprimat designerul atitudinea față de viață și de moarte.