Secretele unei recolte bogate de castraveți

Primul secret:

Dacă afară este o zi însorită și caldă, trebuie neapărat să udați castraveții. Și nu faceți economie de apă, plantele pot absorbi până la trei litri de apă. Dacă nu sunt udate suficient, nu așteptați o recoltă prea bună.

Al doilea secret:

La început, când plantele încep să crească, este mai bine să le udați dimineața, iar după ce înfloresc, seara. Lăsați apa să stea la soare, ca să nu fie prea rece. Dacă timpul este posomorât, nu trebuie să renunțați la udare, dar să le turnați mai puțină apă.

Nu folosiți furtunul la udare deoarece fluxul puternic poate deteriora plantele. Și se recomandă să udăm doar solul, plantele nu trebuie să fie atinse. Puteți utiliza sticle de plastic, pe care să le puneți cu dopul în jos și vor umezi treptat solul. Această metodă nu va forma crustă pe sol. O altă idee este să faceți câte o gaură mică lângă fiecare plantă și să turnați apă în ea.

Al treilea secret:

Este important să fertilizați corect. La început cu fosfor, iar după apariția castraveților cu potasiu și azot. Dar luați aminte că excesul de îngrășăminte cu azot poate duce la un exces de nitrați.

Al patrulea secret:

Începem să le dăm îngrășăminte când apar primele frunze, deoarece au un efect benefic asupra plantelor. Pentru castraveți se recomandă tinctură de lumânărică în proporție de 1:10 sau gunoi de pasăre 1:25. Trebuie să le dați îngrășăminte cam o dată la două săptămâni, dar în porții mici. Va fi suficient să diluați 30-40 de grame de îngrășământ în 10 litri de apă curată.

Dacă veți folosi sulfat de potasiu, azotat de amoniu sau superfosfat dublu, atunci, pentru aceeași cantitate de apă, luați doar 15 grame de îngrășământ. Odată cu apariția castraveților, doza de îngrășăminte trebuie dublată. Unele persoane tratează plantele, la fiecare două săptămâni, cu lapte acru sau cu o soluție de acid ascorbic. Pentru a prepara o astfel de soluție, dizolvați un comprimat în cinci litri de apă.

Al cincilea secret:

Ați observat semne de arsură pe frunze? Înseamnă că ați depășit cantitatea admisibilă de îngrășăminte. Pentru a evita acest lucru se recomandă ca, după ce puneți îngrășământ, să udați plantele cu stropitoarea pentru a spăla soluția care a nimerit pe frunze.

Al șaselea secret:

Nu exagerați cu îngrășămintele, trebuie să le dați cu moderație. Pentru aceasta studiați cu atenție plantele. Fructele verzi cu un vârf ascuțit indică faptul că au nevoie de azot. Fructele care sunt mai mari în partea de sus și mai mici în partea de jos sau care au luat forma unui cârlig indică faptul că nu au potasiu. Lipsa de fosfor o putem observa după culoarea frunzelor: un verde închis cu nuanță albăstruie.