Secretele machiajului la 40-50 de ani: cum să arăți mai tânără?

Multe femei își doresc să arate mai tinere, chiar dacă unele dintre ele încă nu au depășit nici vârsta de 30 de ani… Însă un stil individual de machiaj în adevăratul sens al cuvântului se manifestă de obicei abia după 40 de ani. Asta se datorează faptului că după această vârstă nu e suficient să ai un aspect îngrijit, ci trebuie să iei în considerație și apariția ridurilor. Așadar, să discutăm mai amănunțit despre machiajul după 40-50 de ani.

Aplicăm baza

Prima pornire a femeii ce vrea să-și ascundă ridurile este de regulă aplicarea unui strat consistent de fond de ten. Dar în acest fel ridurile nu numai că nu se ascund, ci devin chiar mai evidente. Cu toate acestea aplicarea corectă a fondului de ten este într-adevăr cheia succesului.

Așadar toate măsurile de a ascunde ridurile trebuie făcute înainte de aplicarea fondului de ton. Puteți aplica pe zonele problematice un concealer de o nuanță puțin mai deschisă decât fondul de ten. Dacă aveți pete pigmentare, cearcăne sau alte zone de o culoare diferită decât cea a pielii, ar fi bine să aveți un set întreg de concealere profesioniste de diferite nuanțe. Acestea trebuie selectate astfel încât:

1. Cearcănele sub ochi pot fi de culoare albastră, violet sau verde. Respectiv pentru a le masca va fi nevoie de concealer oranj, galben sau piersic.

2. Petele pigmentare au de regulă o culoare mai închisă decât cea a pielii. Pentru a le ascunde puteți folosi același concealer ca și pentru riduri, adică de o nuanță puțin mai deschisă decât pielea.

3. Pentru a ascunde urma unui capilar spart, veți avea nevoie de un concealer verde.

Urmează aplicarea fondului de ten. Cel mai bine ar fi să aveți pentru asta o periuță specială pentru fond de ten, astfel încât să obțineți un strat cât mai uniform. Aplicarea sa cu degetele este cea mai proastă soluție. Chiar dacă nu aveți la dispoziție periuță specială, folosiți un burete. În orice caz rețineți că la această vârstă prioritatea nr. 1 va trebui să fie uniformitatea stratului de fond de ten, orice neregularități devin foarte evidente.

Pe pielea subțire de sub ochi fondul de ten trebuie aplicat cât se poate de rarefiat, căci aici sunt multe riduri care pot fi accentuate în caz contrar. Bineînțeles că după toate procedurile cu fondul de ten culoarea feței nu trebuie să difere de culoare pielii gâtului.

Fardul ajută la fixarea machiajului. Dar ca ea să fie cât mai puțin evidentă, aplicați-o într-un strat mai subțire pe nas, bărbie, sub ochi și în apropierea liniei de creștere a părului.

Adăugăm ceva culori!

Fardul de obraz este un element foarte important pentru femeile trecute de 40. El împrospătează fața și sustrage atenția de la riduri. Dar sigur asta nu înseamnă că trebuie să facem abuz.

Rujul este elementul care în mod special vă poate trăda vârsta, de aceea gama de culori admisibile după 40 de ani se reduce semnificativ. Renunțați la nuanțele roz, care arată destul de infantil, optând pentru ruj din gama roșu, maro, bej, care să arate natural și nețipător. Rujul prea închis la culoare vă poate îmbătrâni vizual, ar și cel prea deschis are un impact nedorit. Aici e important să găsiți mijlocul de aur pe care să-l respectați mereu.

Machiajul unei femei trecute de 50 trebuie să ia în considerație și ridurile din jurul gurii. Dacă este și cazul dvs., evitați folosirea creionului de buze și străduiți-vă să deplasați accentul asupra ochilor.

Urmând aceste sfaturi simple, veți avea un aspect mai tânăr și mai proaspăt, ceea ce vă și dorim din suflet!