Se apropie frigul! Încălzim casele fără a cheltui prea mulți bani!

Unele metode ingenioase care ne vor ajuta să păstrăm căldura în casele noastre.

Se apropie iarna și de multe ori aceasta ne pune la încercare sănătatea precum și economiile pe care reușim, cu mare greu, să le facem. De aceea, este foarte important pentru sănătatea noastră să avem mereu o locuință caldă și confortabilă, fără a cheltui prea mult pentru încălzire.

În acest articol vă propunem, trei metode eficiente de încălzire a locuinței, care vă vor ajuta să economisiți banii.

1. Panouri reflectorizante pentru izolarea caloriferelor;

2. Protejarea de curent și păstrarea căldurii;

3. Închiderea ușilor.

Să le analizăm pe fiecare în parte:

În ceea ce privește prima metodă, instalați niște panouri reflectorizante în spatele tuturor caloriferelor pentru a asigura răspândirea căldurii în interiorul încăperii. Înainte de această procedură pregătiți caloriferele pentru iarnă. În calorifere nu trebuie să rămână aer.

A doua procedură constă în verificarea periodică a garniturilor ușilor și ferestrelor. Pentru aceasta veți avea nevoie de: alcool, o cârpă de bumbac, un centimetru, garnitură pentru fereastră. Curățați bine partea murdară și eliminați toate urmele de praf sau umiditate, măsurați cu exactitate ușile și ferestrele și tăiați garnitura conform dimensiunilor acestora; apoi fixați cu grijă garnitura, apăsând-o ca să se lipească bine.

Un sfat util: după ce veți termina lucrul, verificați, cu ajutorul flăcării unui chibrit, dacă mai pătrunde aerul prin fereastră. Dacă flacăra se mișcă sau chiar se stinge înseamnă că aerul pătrunde, dacă nu, înseamnă că ați făcut un lucru bun!

A treia metodă constă din verificarea ușilor. Poate părea straniu, dar circa 15% din căldură se pierd anume din cauza ușilor deschise. Deschideți și închideți ușile când intrați sau ieșiți, cât se poate de repede.

Ați mai auzit despre aceste metode? Dacă nu, încercați-le și vă veți convinge de eficiența lor. Iarna este foarte aproape! c