Scrisoarea dură a unei mame pentru fiica ei de 15 ani: „Peste 3 ani te voi alunga de acasă…”

O femeie din Derby, pe nume Amy Richards, i-a scris fiicei sale de 15 ani o scrisoare. Este o scrisoare dură, dar în ea vei găsi sfaturi prețioase…

Citește-o în întregime!

1. Peste 3 ani te pot alunga de acasă. Sună groaznic, nu-i așa? Atunci când vei împlini 18 ani vei avea doar două opțiuni: fie intri la universitate, și eu te voi susține financiar până la absolvirea universității, fie îți cauți un serviciu și ești pe cont propriu.

Să întrețin o fată de 18 ani, nu o voi face și nici nu este corect. Ai 3 ani la dispoziție ca să decizi. Apropo, peste 3 ani mă voi muta cu traiul în camera ta. În fosta ta cameră. Acolo va fi dormitorul nostru.

2. Ești minunată, frumoasă, inteligentă. Dacă sunt persoane care nu înțeleg acest lucru, e problema lor.

3. Eu nu îți sunt exemplu. Tu ești o personalitate aparte, nu este nevoie să îți placă ceea ce îmi place mie. Poți să nu ții cont de autoritatea mea. Însă fii gata să răspunzi pentru asta.

4. Ești liberă. Nu aștept nimic de la tine. Poți mătura străzile sau poți fi om de afaceri, asta este alegerea ta. Dar nu uita să recitești primul punct.

5. Nu îmi ești datoare cu nimic. Nu te-am crescut ca să-mi fii datoare cu ceva. Singură vei alege ceea ce este important și prețios pentru tine. Viața ta îți aparține și alegerile la fel.

6. Nu uita că ai casă. Ce nu s-ar întâmpla în viața ta, eu îți sunt alături. Te voi susține și ajuta dacă mă vei ruga. Dar să știi că nu mă voi implica până nu îmi vei cere acest lucru.

7. Eu am viața mea personală. Nu sunt obligată să-mi las treburile și să-mi sacrific confortul de dragul tău. POT să fac aceasta, însă nu sunt OBLIGATĂ.

8. Ai viața ta personală. Tu vei decide cu cine să te căsătorești și să faci copii. Fă ce vrei. Ai rațiune, inimă și conștiință. Ghidează-te de ele. Orice alegere nu ai face în viață, chiar și cea mai greșită, oricum rămâi fata mea, nu vei fi o persoana non-grata.

9. Nimeni nu îți va face rău. Este greu de înțeles, dar toți sunt preocupați de propria sa persoană. Orice persoană, în orice circumstanță, se comportă așa cum consideră că este corect. Nimeni (dacă este sănătos psihic) nu își înrăutățește conștient viața.

10. Viața este nedreaptă. Nu există modalități garantate de reușită și nici modalități garantate de evitare a eșecului.

Poți acționa corect și oricum să nu ai succes, sau poți uita de corectitudine și ajunge pe culmile succesului. Important este să nu te minți pe tine. Nu uita de valori.

Mai întâi vezi ce vrei de la viață și cum să-ți satisfaci interesele. Învață-te să te înțelegi pe tine, nu acționa doar din impuls.

11. „Binele” tău întotdeauna va însemna „răul” cuiva. Vei ocupa locul cuiva la universitate, la lucru. Vei întâlni dragostea cuiva de o viață sau vei sta pe locul preferat al cuiva într-un cinematograf. Nu-ți face griji. Suntem cu toții în aceeași situație.

12. 100% poți avea încredere doar în tine. Doar tu îți cunoști propriile forțe.

13. Nu fugi de responsabilitate. La 18 ani, tu ești responsabilă. Dacă poți să întreții copii, naște!
Dacă vei avea noroc, vei fi ajutată de rude, prieteni. Ție îți va fi mai ușor, dar ei nu sunt OBLIGAȚI să o facă. Nu te bizui pe ajutorul lor.

14. Analizează. Fiecare faptă are consecințe. Desigur, nu poți prevedea totul, dar încearcă să prevezi maxim posibil.
Cu cât mai bine îți dai seama de urmări, cu atât mai corect va fi comportamentul tău.

15. Nu mă asculta. Am scris aceste 14 puncte deoarece cred că ele vor face viața ta mai bună decât a mea. Însă tu nu ești eu. Nu te compara cu mine. Nu mă imita. Du-te și trăiește!

15a. Dar vezi să nu te plângi după asta.

15b. Și nu închide telefonul. Îmi fac griji.

Dar tu ce i-ai scrie fiicei tale?